Головна Новини HI-tech технології Коли в Європі запустять літаюче таксі
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли в Європі запустять літаюче таксі

У Європі вже через кілька років пасажирів перевозитимуть на аеротаксі

20 травня 2021, 16:57
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Виконавчий директор Агентства авіаційної безпеки Європи Патрік Кай повідомив про те, що комерційне використання летючих автомобілів як таксі може початися вже у 2025 році.

Коли в Європі запустять літаюче таксі

Аеромобіль. Фото: з відкритих джерел

За його словами, останнім часом спостерігаються серйозні успіхи в напрямі розробок аеромобілів. Наразі у процесі сертифікації перебуває кілька транспортних засобів, які в майбутньому будуть використовуватися для міської аеромобільності. У планах — завершити сертифікацію до 2024 року.

Вже зараз як мінімум 10 компаній-виробників збираються до встановлених термінів налагодити серійне виробництво власних літальних апаратів. Відомо, що для управління таким автомобілем потрібно отримати ліцензію комерційного пілота, але вже незабаром для цього створять окремий вид ліцензій.

За результатами опитувань близько 80% з опитаних громадян Європейського Союзу підтримують ідею про створення повітряного таксі. При цьому 715 готовий користуватися таким видом послуг. Також опитані вважають, що безпека нового виду транспорту буде не меншою, аніж у комерційних авіаперевезень.

Для довідки: аеротаксі — це вид громадського транспорту, який займається перевезенням пасажирів по повітрю. Але порівняно з іншими видами аероперевезень його пасажирам не доводиться проходити тривалі процедури реєстрації та очікування посадки на борт.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, яким буде перший побудований в Україні ударний БПЛА вертолітного типу, а також про те, скільки часу люди витрачають на введення капчі, якій американська компанія хоче створити заміну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини