Головна Новини HI-tech технології Китайський інженер рік грабував компанію Google
commentss НОВИНИ Всі новини

Китайський інженер рік грабував компанію Google

Google виявив інженера, який викрадав та передавав секретні матеріали про штучний інтелект китайським компаніям.

11 березня 2024, 12:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Китайського інженера Google затримали за передачу інформації двом китайським компаніям. Викрадені дані стосувалися роботи над штучним інтелектом, а передача секретної інформації тривала рік. Тепер китайському інженеру загрожує десять років в'язниці та штраф до мільйона доларів.

Китайський інженер рік грабував компанію Google

Китайський інженер грабував Google. Фото з відкритих джерел

Видання The Guardian повідомило про затримання китайського інженера компанії Google у якій він працював з 2019 року. На початку березня федеральний суд Каліфорнії оголосив обвинувачувальний акт у якому зазначалось, що громадянин Китаю Дін Ліньвей таємно передавав комерційні секретні дані іншим компаніям. 

Свої злочинні дії китайський інженер виконував з травня 2022 року по травень 2023. Ймовірно, Дін Ліньвей передав близько 500 файлів з секретними матеріалами китайським компаніям. За крадіжку комерційної таємниці китайському інженеру висунули чотири звинувачення, які передбачають сплату 250 тис. доларів за кожне та можливість бути ув’язненим на 10 років.

За даними прокуратури, викрадені дані були частиною дослідження штучного інтелекту Google. В обвинувальному акті стверджується, що інженер отримав секретні файли щодо апаратної інфраструктури, програмного забезпечення, моделей штучного інтелекту та підтримки додатків. За секретні матеріали від Google Дін Ліньвей мав отримати посаду директора однієї з китайських компаній.

"Сьогоднішні звинувачення є останньою ілюстрацією того, до чого йдуть компанії в КНР, щоб викрасти американські інновації", — сказав директор ФБР Крістофер Рей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вчені виявили серйозну небезпеку у додатках зі штучним інтелектом.

Також "Коментарі" писали про генерального директора Nvidia Дженсена Хуанга, який вважає, що в майбутньому не потрібно буде вчитись програмуванню через прогрес штучного інтелекту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини