Головна Новини HI-tech технології Генеральний директор Nvidia заявив, що вчитись програмуванню сьогодні - це марна трата часу
commentss НОВИНИ Всі новини

Генеральний директор Nvidia заявив, що вчитись програмуванню сьогодні - це марна трата часу

Експерт у сфері технологій Дженсен Хуанг вважає, що в майбутньому не потрібно буде вчитись програмуванню через прогрес штучного інтелекту.

28 лютого 2024, 17:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Генеральний директор і засновник третьої за вартістю компанії у світі Nvidia Дженсен Хуанг заявив, що навчання людей програмуванню в багатьох випадках є марною тратою часу. На його думку, завдяки розвитку штучного інтелекту у майбутньому знання спеціальних мов програмування стане непотрібним у більшості ситуацій.

Генеральний директор Nvidia заявив, що вчитись програмуванню сьогодні - це марна трата часу

Генеральний директор Nvidia Дженсен Хуанг. Фото з відкритих джерел

На конференції World Government Summit генеральний директор Nvidia Дженсен Хуанг зробив несподівану заяву зазначивши, що завдяки штучному інтелекту "кожен у світі є програмістом", тому масово навчати людей програмуванню безглуздо. За його словами, у майбутньому набагато більше потрібні будуть фахівці з біології, освіти, сільського господарства. 

"Наше завдання — створити таку обчислювальну технологію, щоб нікому не довелося програмувати. Кожен у світі зараз є програмістом. Це диво штучного інтелекту", — заявив CEO Nvidia.

Дженсен Хуанг пояснив, що штучний інтелект пошириться на всі сфери життя, тому "надзвичайно важливо підвищити кваліфікацію кожного".

Деякі фахівці галузі погоджуються з CEO Nvidia вказуючи, що попит на програмістів в останні роки знизився, а технологічні гіганти скорочують своїх працівників. Однак інші вказують, що скорочення відбувається після того, як компанії найняли велику кількість працівників сфери IT під час пандемії коронавірусу.

Ще одним аргумент проти заяв Дженсена Хуанга озвучив аналітик технологічної індустрії Патрік Мурхед, який зазначив, що вже близько 30 років чує про технології, які "вб’ють програмування", однак програмісти досі залишаються потрібні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вчені виявили серйозну небезпеку у додатках зі штучним інтелектом.

Також "Коментарі" писали про іспанку, яка завдяки штучному інтелекту готується до весілля з унікальним партнером.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини