Головна Новини HI-tech технології Китай запустив космічну ракету: що відомо (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай запустив космічну ракету: що відомо (ФОТО)

Китай вивів кілька супутників на орбіту нашої планети

15 червня 2021, 12:09
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Китай вивів на орбіту Землі кілька супутників різного призначення. Про це повідомляє видання Space.com.

Китай запустив космічну ракету: що відомо (ФОТО)

Китай запустив ракету в космос. Фото з відкритих джерел

Як стало відомо, запуск космічної ракети Long March 2D, яка доставила техніку на орбіту відбувся з Тайюаньському космодрому, що на півночі Китаю.

Один із супутників називається Yangwang-1 і є спеціальним апаратом для відстеження близьких до нашої планети астероїдів. Він належить китайській компанії Origin Space. Yangwang-1 обладнаний оптичним телескопом, який "бачить", як звичайний, так і ультрафіолетове світло. Також Long March 2D вивела на орбіту ще три супутники: Beijing-3, Hisea-2 і TKSY01-TJ.

Оператором Beijing-3 буде компанія Twenty First Century Aerospace Technology Co., Ltd. Апарат буде використовуватися для розвідки природних ресурсів, моніторингу екологічної ситуації, а також для попередження про природні катастрофи.

Супутник Hisea-2 планується використовувати для моніторингу екології морського простору.

TKSY01-TJ за заявами місцевих засобів масової інформації, буде використаний для тренування і навчання університетських команд орбітальному обслуговуванню техніки. Відзначається, що дана орбітальна місія є вже 17 для Китаю в цьому році. Китай запустив космічну ракету: що відомо (ФОТО) - фото 2

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що NASA опублікувало фотографії двох планет, які відкрили "мисливці" на планети. Вони мають відносно великі розміри та обертаються навколо зірки, яка схожа на наше Сонце. Більш докладно про це читайте в нашій статті.

Також видання інформувало про те, що NASA вперше показало зібрану космічну ракету, яка повинна відправити людей на Місяць. Її випробування повинні початися вже найближчим часом, а здійснити політ на єдиний супутник планується через кілька років. Більш детально читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Иван

15 червня 2021, 12:03

А на Украине запустили новые тарифы на электроэнергию))


Новини