Головна Новини HI-tech технології Чому необхідно відключати геолокацію на смартфоні
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому необхідно відключати геолокацію на смартфоні

Експерт Володимир Гриценко розповів, чому на мобільному телефоні бажано відключати геолокацію

30 травня 2021, 10:55 comments23365
Поділіться публікацією:

Функція геолокації на смартфоні несе в собі низку переваг для користувача, але, якщо ви стурбовані захистом своїх особистих даних, тоді на ґаджеті її краще відключати або ж обмежувати доступ до неї з боку різних мобільних додатків.

Чому необхідно відключати геолокацію на смартфоні

Геолокація на смартфоні (фото з відкритих джерел)

Експерт Володимир Гриценко зазначив, що додатки обмінюються інформацією з рекламними уподобаннями користувача, які формуються з урахуванням інформації з різних джерел, і геолокації в тому числі. Наприклад, користувач зайшов у соціальну мережу, опублікував фотографію і зазначив про своє місцеперебування. Додаток визначив геолокацію і передав цю інформацію в інші додатки-партнери.

Крім того, відключення цієї функції допоможе економити витрати енергії мобільного пристрою. Хоча і тут є нюанси. Деякі пристрої використовують алгоритми, які збирають інформацію про геолокацію лише в деякі проміжки часу при роботі у фоновому режимі, що позитивно впливає на термін служби акумулятора.

Експерт каже, що потрібно добре ознайомитися з налаштуваннями приватності й не давати доступу до свого місця розташування усім мобільним додаткам.

Нагадаємо, що смартфон — маленька, але дуже важлива річ в житті сучасної людини. Щоб ґаджет прослужив довше, за ним потрібно правильно доглядати, зокрема, не заряджати його неоригінальним зарядним пристроєм.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що компанія Gree Electronics винайшла "п'яний" режим для деяких смартфонів. Він покликаний убезпечити власника від виконання дій із ґаджетом, якщо той перебуває в нетверезому стані. 

"П'яний" режим включатиметься користувачем самостійно. Після його активації на смартфоні будуть блокуватися ті функції, які вибере його власник.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Вова не из Тамбова

31 травня 2021, 07:27

Ставим прогу FakeGPS, включаем в настройках телефона фейковое местоположение, в проге ставим любое место по желанию.

Федя с водокачки

31 травня 2021, 07:20

А давайте не будем выходить из дому, а то нас могут увидеть другие люди


Новини