Головна Новини HI-tech технології Австралієць першим у світі написав твіт силою думки
commentss НОВИНИ Всі новини

Австралієць першим у світі написав твіт силою думки

Мешканцю австралії, який хворіє на біковий аміотрофічний склероз, імплантували в мозок чіп Stentrode

30 грудня 2021, 19:25
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Австралійцю, який страждає на серйозну недугу, імплантували в мозок спеціальний чіп, який допомагає йому спілкуватися. Про це пише видання BusinessWire.

Австралієць першим у світі написав твіт силою думки

Фото з відкритих джерел

Мешканцю Австралії, який хворіє на бічний аміотрофічний склероз (БАС) імплантували в мозок чіп Stentrode. Завдяки новим технологіям тепер чоловік зможе робити покупки в інтернеті, перетворювати свої думки на повідомлення в соціальній мережі Twitter, а також перевіряти електронну пошту.

БАС призвів до того, що 62-річний австралієць втратив значну частину рухових функцій і тепер не може працювати та вести повноцінне життя.

У квітні минулого року йому в мозок імплантували чіп, розроблений компанією Synchron. Після операції чоловік розповів, що тепер йому потрібна практика, щоб навчитися користуватись можливостями чіпа: "Це як навчитися їздити на велосипеді, згодом стає природним".

Днями чоловік першим у світі написав твіт за допомогою своїх думок. У компанії назвали подію важливим моментом для технології та зазначили, що вона зможе допомагати залишатися на зв'язку зі світом людям, які страждають від подібних хвороб.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що відомий американський підприємець Ілон Маск розповів, коли люди зможуть висадитися на Червону планету. Мільярдер вважає, що це може статися вже в найближчі п'ять років, однак у гіршому сценарії це відбудеться вже в наступному десятилітті. Також він назвав один із визначальних факторів марсіанської місії.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що під час спостереження за кометою Леонарда вчені помітили, що її хвіст роздвоївся. Це рідкісне космічне явище фахівці пояснюють впливом сонячного вітру на небесне тіло.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ната

7 лютого 2022, 20:22

Хотела бы я торгами на виолити силой мысли управлять


Новини