Головна Новини HI-tech космос Вчені зафіксували незвичайне космічне явище: відомій кометі "відірвало" хвіст (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені зафіксували незвичайне космічне явище: відомій кометі "відірвало" хвіст (ФОТО)

Астрономи побачили незвичайну космічну подію, пов'язану з кометою Леонарда

29 грудня 2021, 21:30
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи зафіксували дивне космічне явище. Про це пише видання CNET.

Вчені зафіксували незвичайне космічне явище: відомій кометі "відірвало" хвіст (ФОТО)

Зоряне небо. Фото: Pixabay

Незвичайна подія сталася з кометою Леонарда під час руху до нашої зірки. Вчені розповіли, що частину хвоста небесного тіла відірвало та забрало космічним вітром. Зазначається, що на знімках, отриманих астрономами, це виглядає як "хвіст у хвості".

Згідно з припущеннями деяких фахівців, причиною явища могла стати космічна погода, що була спричинена спалахами на Сонці, а також корональними викидами маси.

Наголошується, що магнітне переєднання, а іноді навіть повний зрив хвоста комети може бути викликане навіть звичайними потоками сонячного вітру.

Також можливо, що другий хвіст з'явився через викид уламків із ядра небесного тіла.

Довідка: комета Леонарда або C/2021 A1 була виявлена на початку 2021 року. Ультразвукове небесне тіло провело тисячі років у подорожі до нашого світила. 12 грудня комета підійшла на максимально близьку відстань до Землі, а 3 січня має підлетіти на мінімальну відстань до Сонця. Після цього комета назавжди покине Сонячну систему.

Вчені зафіксували незвичайне космічне явище: відомій кометі ”відірвало” хвіст (ФОТО) - фото 2

Фото: SpaceWeatherGallery.com/Lukas Demetz/Michael Jaeger

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що засновник американської компанії SpaceX розповів, коли людина вперше ступить на поверхню Марса. За припущеннями підприємця, це може статися в кращому разі вже через п'ять років. У найгіршому випадку це відбудеться вже в наступному десятилітті. Також він розповів, що є одним із визначальних факторів.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що телескоп Hubble зробив фото яскравого скупчення зірок, яке схоже на діамантовий гобелен. Цей об'єкт знаходиться далеко від нашого будинку. За даними вчених, відстань до нього обчислюється тисячами світлових років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини