Головна Новини HI-tech космос Діамантовий гобелен: NASA зафільмувалоо в космосі чарівний об'єкт (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Діамантовий гобелен: NASA зафільмувалоо в космосі чарівний об'єкт (ФОТО)

Трюмплер 14 знаходиться на відстані восьми тисяч світлових років від Землі

28 грудня 2021, 14:20
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Космічний телескоп американського відомства NASA показав дивовижне скупчення зірок. Про це повідомляється на офіційній сторінці обсерваторії NASA/ESA Hubble у соціальній мережі Twitter.

Діамантовий гобелен: NASA зафільмувалоо в космосі чарівний об'єкт (ФОТО)

Hubble. Фото: nasa.gov

На опублікованому вченими знімку можна побачити блискуче зоряне скупчення, в якому зібрані одні з найяскравіших зірок, що спостерігаються в нашій галактиці Чумацький Шлях. Астрономи зазначили, що знімок нагадує розкішний діамантовий гобелен.

Об'єкт отримав назву Трюмплер 14. Він знаходиться на відстані восьми тисяч світлових років від Землі в туманності Кіля, величезної області зіркоутворення. Оскільки скупчення всього півмільйона років, у ньому знаходиться одна з найвищих концентрацій масивних зірок, що світяться, у всьому Чумацькому Шляху.

Зображені на фото синьо-білі зірки так люто спалюють водневе паливо, що за кілька мільйонів років вони вибухнуть як наднові. Це врешті-решт призведе до утворення порожнин у прилеглих хмарах газу та пилу.

Діамантовий гобелен: NASA зафільмувалоо в космосі чарівний об'єкт (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA, ESA, та J. Maiz Apellániz (Institute of Astrophysics of Andalusia, Spain); Acknowledgment: N. Smith (University of Arizona)

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що вченим вдалося виявити велику групу екзопланет, які "бродять" по космосу без батьківських зірок. Повідомляється, що група нараховує щонайменше 70 таких небесних тіл. Вони знаходяться за кілька сотень світлових років від нашої планети. Астрономи опублікували світлину нововідкритих світів.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що американське відомство NASA отримало звуки масивного супутника планети "Юпітер". Дані Землю передала міжпланетна станція Juno. Вона зафіксувала їх, коли пролітала близько до небесного тіла влітку цього року. Отримані дані фахівці перетворили на звук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини