Головна Новини HI-tech космос NASA записало звуки найбільшого супутника у Сонячній системі: як він звучить (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA записало звуки найбільшого супутника у Сонячній системі: як він звучить (ВІДЕО)

NASA Juno записав звуки Ганімеда під час близького прольоту місії влітку цього року

20 грудня 2021, 20:45
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:








Фахівці з американського Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) записали звуки супутника найбільшої планети Сонячної системи. Про це повідомляється на сайті JPL .NASA.

NASA записало звуки найбільшого супутника у Сонячній системі: як він звучить (ВІДЕО)

NASA. Фото з відкритих джерел

Автоматична міжпланетна станція NASA Juno під час близького прольоту місії біля супутника Юпітера Ганімеда записала його звуки. Проліт відбувався влітку цього року.

Вчений із Південно-Західного дослідницького інституту в Сан-Антоніо представив звукову доріжку, яка була створена на основі даних, отриманих космічним апаратом.

Під час польоту міжпланетна станція задіяла свій науковий інструмент під назвою "Juno's Waves". Він може налаштовуватися на електричні та магнітні радіохвилі, що виробляються у магнітосфері газового гіганта.

Після того, як дані були зібрані, частота радіохвиль була зсунута у звуковий діапазон, щоб вийшла звукова доріжка.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що NASA за допомогою космічного телескопа під назвою Hubble зафільмувало дивовижний яскравий об'єкт у космосі. Ним є зоряне скупчення, розташоване у сусідній галактиці. Воно розкинулося завширшки 120 світлових років. Під час проведення дослідження вчені намагалися зрозуміти, як різні популяції зірок можуть співіснувати в одному скупченні.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що Hubble "побачив" галактику, в якій стався потужний вибух. Світло від нього вже дійшло до нашої планети. Ця космічна подія супроводжувалася смертю масивної зірки. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини