Головна Новини HI-tech космос "Хтось розсипав сіль на чорну скатертину": NASA відобразило дивовижний яскравий об'єкт у космосі (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

"Хтось розсипав сіль на чорну скатертину": NASA відобразило дивовижний яскравий об'єкт у космосі (ФОТО)

NGC 1755 знаходиться в одному з найближчих сусідів Чумацького Шляху - Великої Магелланової Хмари

20 грудня 2021, 16:30
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи зафільмували в космосі яскраве скупчення зірок. Знімок було опубліковано на офіційному сайті космічної обсерваторії NASA/ESA Hubble.

"Хтось розсипав сіль на чорну скатертину": NASA відобразило дивовижний яскравий об'єкт у космосі (ФОТО)

Hubble. Фото: nasa.gov

На фотографії, яка була отримана за допомогою обладнання телескопа Hubble, можна побачити розсіяне зоряне скупчення під назвою NGC 1755. Вчені порівняли зірки на знімку зі щіпкою солі, яка була розсипана на чорну скатертину. Ця колекція зірок знаходиться в одному з найближчих сусідів Чумацького Шляху — Великої Магелланової Хмари — і має розмір приблизно 120 світлових років завширшки.

Наголошується, що незважаючи на вражаючу широту, NGC 1755 є членом меншого класу зоряних скупчень.

Для довідки: зоряні скупчення є гравітаційно пов'язані скупчення зірок і бувають двох основних різновидів — дрібніші розсіяні скупчення, такі як NGC 1755, в яких знаходяться молодші зірки, і гігантські кульові скупчення, що можуть містити мільйони старіших зірок.

Астрономи зробили це фото для того, щоб краще зрозуміти, як різні популяції зірок можуть співіснувати в одному скупченні.

”Хтось розсипав сіль на чорну скатертину”: NASA відобразило дивовижний яскравий об'єкт у космосі (ФОТО) - фото 2

Фото: ESA/Hubble & NASA, A. Milone, G. Gilmore

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що фахівці з американського відомства NASA зняли галактику, в якій прогримів потужний вибух. Ця система знаходиться за десятки мільйонів кілометрів від нашої галактики. Вибух, світло від якого досягло Землі у 2014 році, спричинило смерть масивної зірки.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що космічна обсерваторія сфотографувала "ангела" у космосі. Його крила складаються з газу, а кільце пилу, що обертається навколо зірки, стягує туманність у форму "пісочного годинника".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини