Головна Новини HI-tech космос Світло вже дійшло до Землі: NASA зафільмувало галактику, в якій прогримів потужний вибух (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Світло вже дійшло до Землі: NASA зафільмувало галактику, в якій прогримів потужний вибух (ФОТО)

NGC 3568 знаходиться приблизно в 57 мільйонах світлових років від Чумацького Шляху

19 грудня 2021, 19:25
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи показали дивовижну галактику. Знімок був опублікований на офіційному сайті американського Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA).

Світло вже дійшло до Землі: NASA зафільмувало галактику, в якій прогримів потужний вибух (ФОТО)

Hubble. Фото: nasa.gov

Вчені розповіли, що за допомогою потужного космічного телескопа Hubble їм вдалося отримати фотографію спіральної галактики з перемичкою під назвою NGC 3568. Ця система знаходиться приблизно за 57 мільйонів світлових років від Чумацького Шляху в сузір'ї Центавра.

У 2014 році світло від вибуху наднової в NGC 3568 досягло Землі. Раптовий спалах світла, спричинений потужним вибухом, супроводжував загибель масивної зірки.

У матеріалі зазначається, що хоча більшість астрономічних відкриттів є справою роботи груп професійних астрономів, ця наднова була виявлена астрономами-аматорами, які беруть участь у пошуку наднових в обсерваторії Бек'ярд в Новій Зеландії. Астрономи-аматори часто роблять інтригуючі відкриття, особливо щодо астрономічних явищ, таких як наднові зірки та комети.

Світло вже дійшло до Землі: NASA зафільмувало галактику, в якій прогримів потужний вибух (ФОТО) - фото 2

Фото: ESA/Hubble & NASA, M. Sun

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що фахівці з американського відомства NASA побачили "ангела" у космосі. Цей об'єкт є областю зіркоутворення та знаходиться на відстані близько двох тисяч світлових років від нашої планети. Завдяки дослідженням туманності астрономам вдалося з'ясувати, що в ній можуть знаходитися сотні зірок, що не відбулися.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що у Кіті космічна ракета вийшла з ладу під час запуску. Вона мала вивести на орбіту Землі два супутники. Внаслідок інциденту всі апарати були втрачені. Наразі розслідування встановлює всі обставини аварії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини