Головна Новини HI-tech космос Вчені NASA побачили "ангела" у космосі: як він виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені NASA побачили "ангела" у космосі: як він виглядає (ФОТО)

"Сніговий янгол" знаходиться на відстані близько двох тисяч світлових років від Землі

16 грудня 2021, 16:50 comments1012
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи показали "снігового янгола" у космосі. Знімок було опубліковано на офіційній сторінці космічної обсерваторії NASA/ESA Hubble у соціальній мережі Twitter.

Вчені NASA побачили "ангела" у космосі: як він виглядає (ФОТО)

Hubble. Фото з відкритих джерел

Космічний телескоп Hubble зафільмував область зіркоутворення, яка отримала назву S106. Вчені відзначили, що дане небесне тіло виглядає, як небесний сніговий янгол, що ширяє. "Крила" туманності зафіксували контрастний відбиток тепла на тлі холоднішого середовища. Вони складаються із надгарячого газу, який сяє синім кольором.

Кільце з пилу і газу, що обертається навколо зірки, діє як пояс, стягуючи туманність, що розширюється, у форму "пісочного годинника".

Зазначається, що детальні дослідження туманності також виявили кілька сотень коричневих карликів. Ці "зірки, що не відбулися" важать менше десятої частини нашого Сонця.

Довідка: S106 знаходиться на відстані майже 2000 світлових років від нашої планети. А її довжина становить кілька світлових років.

Вчені NASA побачили ”ангела” у космосі: як він виглядає (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA, ESA, та Hubble Heritage Team (STScI/AURA)

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що засновник компанії SpaceX Ілон Маск планує здійснити марсіанську місію у найближчі п'ять років. Маск має великі плани на Червону планету, а саме створення автономного міста з гідропонними фермами на сонячних батареях, де люди можуть жити постійно.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що космічна обсерваторія американського відомства NASA сфотографувала галактику у Печі. Повідомляється, що цей об'єкт знаходиться на відстані десятків мільйонів світлових років від нашого будинку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини