Головна Новини HI-tech космос NASA Hubble зафільмував галактику в Печі: як вона виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA Hubble зафільмував галактику в Печі: як вона виглядає (ФОТО)

NGC 1317 знаходиться на відстані понад 50 мільйонів світлових років від Землі

14 грудня 2021, 20:20
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи вивчають галактику у сузір'ї Печі. Фотографія була опублікована на офіційній сторінці Європейського космічного агентства (ESA) у соціальній мережі Instagram.

NASA Hubble зафільмував галактику в Печі: як вона виглядає (ФОТО)

Hubble. Фото: nasa.gov

Науковці розповіли, що цього разу погляд відомого телескопа NASA/ESA Hubble впав на спіральну галактику під назвою NGC 1317. Вона розташована в сузір'ї Печі, яка знаходиться на відстані понад 50 мільйонів світлових років від Землі.

Повідомляється, що ця галактика — одна з пари, але більший її сусід, NGC 1316, знаходиться поза увагою обсерваторії. Незважаючи на відсутність тут сусідньої галактики, NGC 1317 супроводжується цим зображенням двома об'єктами з дуже різних частин Всесвіту.

Яскрава точка, оточена хрестоподібним візерунком — це зірка з нашої галактики, оточена дифракційними шипами, а червона видовжена пляма — далека галактика, що лежить далеко за межами NGC 1317.

NASA Hubble зафільмував галактику в Печі: як вона виглядає (ФОТО) - фото 2

Фото: Europeanspaceagency/Hubbleesa & NASA, J. Lee and the PHANGS-HST Team; creativecommons CC BY 4.0

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що американське відомство NASA за допомогою телескопа Hubble зафільмувало гігантський червоний міхур у космосі. Повідомляється, що об'єкт з'явився внаслідок вибуху наднової зірки. В цей час міхур продовжується розширюватися з великою швидкістю. За оцінками фахівців, вона становить близько п'яти тисяч кілометрів на годину.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що космічна обсерваторія провела спостереження за "Містичною горою" у сузір'ї Кіля. Небесне тіло знаходиться на відстані кількох тисяч світлових років від нас.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини