Головна Новини HI-tech космос NASA Hubble зняв "Містичну гору" у космосі: як вона виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA Hubble зняв "Містичну гору" у космосі: як вона виглядає (ФОТО)

"Містична гора" знаходиться приблизно за 7500 світлових років від Землі

13 грудня 2021, 14:20
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Космічний телескоп зобразив чарівний об'єкт у туманності Кіля. Знімок був опублікований на офіційній сторінці обсерваторії NASA/ESA Hubble у соціальній мережі Instagram.

NASA Hubble зняв "Містичну гору" у космосі: як вона виглядає (ФОТО)

Hubble. Фото: nasa.gov

Астрономи за допомогою телескопа Hubble зняли небесну "Містичну гору" в туманності Кіля. Цей об'єкт висотою в три світлові роки знаходиться на відстані приблизно 7500 світлових років від нашої планети.

На цьому інфрачервоному знімку видно зірки за газовою завісою водневої стінки туманності, пронизаною пилом. Стовп на передньому плані стає напівпрозорим, тому що інфрачервоне світло від фонових зірок проникає крізь більшу частину пилу.

Для довідки: "Містична гора" здебільшого складається з пилу та газу та має ознаки інтенсивної зіркоутворюючої діяльності.

NASA Hubble зняв ”Містичну гору” у космосі: як вона виглядає (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA, ESA, M. Livio та Hubble 20th Anniversary Team (STScI)

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що у марсіанського вертольота NASA Ingenuity виникли проблеми під час польоту на червоній планеті. Робот-дослідник піднявся на десятиметрову висоту та пролетів понад 150 метрів. Проте, під час посадки між його антенами та антенами марсоходу виявилися пагорби. Внаслідок цього виникли радіоперешкоди. Незабаром робот зміг отримати дані про стан літального апарату.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що астрономи виявили ознаки Джета, який викидає гігантська чорна діра всередині нашої галактики. За словами вчених, це є ще одним свідченням того, що це небесне тіло не спить. Також у NASA розповіли, як утворюються такі джети. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини