Головна Новини HI-tech космос Вчені знайшли докази, що гігантська чорна дірка у центрі нашої галактики не спить: як вона виглядає
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені знайшли докази, що гігантська чорна дірка у центрі нашої галактики не спить: як вона виглядає

Чорна діра в центрі Чумацького Шляху має масу 4,1 мільйона Сонць

10 грудня 2021, 13:30
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:








Фахівці з американського Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) виявили витік у центральній чорній дірі нашої галактики. Про це повідомляється на офіційному сайті відомства.

Вчені знайшли докази, що гігантська чорна дірка у центрі нашої галактики не спить: як вона виглядає

Hubble. Фото з відкритих джерел

Центральна чорна діра нашого Чумацького Шляху має витік. Повідомляється, що небесне тіло виглядає так, ніби в ньому досі збереглися сліди Джета (струми плазми, що вириваються з центрів астрономічних об'єктів) віком кілька тисяч років.

Космічна обсерваторія Hubble не сфотографувала фантомного струменя, але допомогла вченим знайти непрямі докази того, що вона все ще слабко викидається у величезну водневу хмару.

Як зазначається в матеріалі, це ще одне свідчення того, що чорна діра з масою 4,1 мільйона Сонців не є сплячим монстром і періодично "їкає", коли в неї падають зірки та газові хмари.

Чорні діри втягують деяку кількість матеріалу в закручений, акреційний диск, що обертається по орбіті, де частина падаючого матеріалу уноситься в струмені, що стікають, які колімуються потужними магнітними полями чорної діри. Вузькі промені прожекторів супроводжуються потоком смертоносної іонізуючої радіації.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що вчені виявили у космосі гігантську планету. За даними фахівців, її маса перевищує масу найбільшої планети Сонячної системи Юпітера в більш ніж десять разів. Небесне тіло знаходиться у подвійній зірковій системі, що розташована за кілька сотень світлових років від нашого будинку.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що астрономи виявили та показали, як виглядає "світловий меч" у космосі. Він виривається у космічний простір на швидкості кількох сотень кілометрів за секунду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини