Головна Новини HI-tech космос NASA Hubble зафільмував "світловий меч" у космосі: як він виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA Hubble зафільмував "світловий меч" у космосі: як він виглядає (ФОТО)

HH24 знаходиться на відстані 1350 світлових років від Землі.

9 грудня 2021, 14:25
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

NASA Hubble зафільмував "світловий меч" у космосі: як він виглядає (ФОТО)

Hubble. Фото з відкритих джерел

Вчені показали, як виглядає "небесний світловий меч". Відео було опубліковано на офіційній сторінці космічної обсерваторії NASA Hubble у соціальній мережі Instagram.

Астрономи розповіли, що небесне тіло зображене на кадрах відео називається об'єктом "Хербіга-Аро". 

Вони є невеликими ділянками туманностей, які пов'язані з молодими зірками. Такі об'єкти утворюються, коли новонароджена зірка запускає в космос струмені газу, які вступають у взаємодію з прилеглими хмарами пилу та газу на швидкості кілька сотень кілометрів на секунду.

Цей джет отримав своє ім'я — HH24. Він розташований у турбулентній області зіркоутворення, відомої як комплекс молекулярних хмар Оріона B, на відстані 1350 світлових років від нашої планети.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував, що американське відомство NASA зробило фотографію незвичайної, чорної туманності. Астрономи розповіли, що об'єкт є щільною хмарою, що складається із міжзоряного пилу. Воно повністю блокує видимі хвилі світла від небесних тіл, які розташовані за ним. На знімку можна побачити останній етап життя зірки після того, як вона скинула оболонку з газоподібного водню. Ця стадія відносно коротка за тривалістю життя зірок.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що фахівцям з NASA вдалося полагодити свій потужний телескоп Hubble. Днями знову почав працювати останній науковий інструмент, який вийшов із ладу після останнього збою. Тепер обсерваторія зможе повернутись до повноцінних досліджень. Докладніше про це читайте в нашій статті. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини