Головна Новини HI-tech космос У NASA Ingenuity виникли проблеми під час польоту на Марсі: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

У NASA Ingenuity виникли проблеми під час польоту на Марсі: що відомо

Ingenuity піднявся на десятиметрову висоту та пролетів 185 метрів

10 грудня 2021, 16:38
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вертолітний дрон американського Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) здійснив новий політ на поверхні Марса. Про це повідомляється на офіційній сторінці відомства у соціальній мережі Twitter.

У NASA Ingenuity виникли проблеми під час польоту на Марсі: що відомо

Дрон Ingenuity. Фото: NASA

Безпілотний вертоліт NASA Ingenuity здійснив 17-й політ на червоній планеті. Повідомляється, що під час своєї нової подорожі у робота виникли проблеми.

Повідомляється, що під час приземлення апарату на дні кратера Езеро між антенами шестиколісного ровера Perseverance та Ingenuity опинилися пагорби. Через це літальний апарат зіштовхнувся із радіоперешкодами.

Приблизно через 15 хвилин марсохід отримав дані про те, що з вертольотом все гаразд.

Під час нового польоту Ingenuity піднявся на десятиметрову висоту та пролетів 185 метрів.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що фахівці з NASA знайшли докази того, що надмасивна чорна діра в центрі Чумацького Шляху не спить. Вчені розповіли, що маса даного об'єкта перевищує масу нашого світила в понад чотири мільйони разів. За даними космічного телескопа Habble, поруч із чорною діркою може бути джет і він продовжує вивергатися у водневу хмару.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що вчені знайшли планету гігантських розмірів. За їхньою інформацією, вона перебуває у подвійній зірковій системі. Ці зірки більші за наше Сонце і раніше вважалося, що навколо таких об'єктів важко сформувати великі планети. До цього часу астрономам не вдавалося виявити екзопланети поруч із зірками, які в кілька разів більші за Сонце.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://twitter.com/NASAJPL
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини