Головна Новини HI-tech космос NASA виявило гігантську червону бульбашку у космосі: як він утворився (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA виявило гігантську червону бульбашку у космосі: як він утворився (ВІДЕО)

SNR 0509-67.5 знаходиться на відстані понад 160 тисяч світлових років від Землі

14 грудня 2021, 16:22
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи відобразили у космосі гігантську газову сферу. Відео було опубліковано на офіційній сторінці космічної обсерваторії NASA/ESA Hubble у соціальній мережі Instagram.

NASA виявило гігантську червону бульбашку у космосі: як він утворився (ВІДЕО)

Hubble. Фото з відкритих джерел

Вчені за допомогою обладнання потужного телескопа під назвою Hubble отримали дані про туманність SNR 0509-67.5 (на прізвисько Червона бульбашка). Повідомляється, що об'єкт утворився в космосі через вибух наднової зірки.

Фахівці розповіли, що газова сфера є результатом впливу газу на вибухову хвилю наднової, що розширюється. Червона бульбашка має діаметр 23 світлові роки і розширюється зі швидкістю приблизно п'ять тисяч кілометрів на секунду.

Об'єкт знаходиться в сусідній галактиці Велика Магелланова Хмара на відстані понад 160 тисяч світлових років від нас.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що космічний телескоп NASA Hubble зняв "Містичну гору" у космосі. Вона складається з газу та пилу і знаходиться за кілька тисяч кілометрів від нашої планети в туманності Кіля. Обсерваторія зробила знімок за допомогою інфрачервоного обладнання. Наголошується, що небесне тіло має ознаки інтенсивного зореутворення.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що робота-вертольота NASA виникли проблеми під час нового польоту над поверхнею червоної планети. Річ у тім, що коли літальний апарат заходив на посадку між його антенами та антенами шестиколісного ровера-дослідника Perseverance виявився пагорб. Через це техніка зіткнулася з перешкодами. Проте вже через кілька хвилин марсохід отримав дані про стан гвинтокрилої машини. Як стало відомо, під час нового польоту Ingenuity піднявся на десятиметрову висоту та пролетів понад 150 метрів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини