Головна Новини HI-tech технології Apple випустила iOS 15: що нового
commentss НОВИНИ Всі новини

Apple випустила iOS 15: що нового

iOS 15, iPadOS 15 і watchOS 8 стали доступні для скачування і установки

21 вересня 2021, 11:51
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американська компанія Apple випустила нову версію своєї операційної системи для мобільних пристроїв. Про це повідомляється на офіційному сайті компанії.

Apple випустила iOS 15: що нового

Apple. Фото з відкритих джерел.

Нові операційки iOS 15, iPadOS 15 і watchOS 8 стали доступні для скачування і установки. Відзначається, що компанія дозволить своїм користувачам залишатися на попередній (14-го) версії якщо їм з якихось причин не захочеться оновлюватися. Apple має намір в майбутньому випускати оновлення безпеки для застарілої системи, проте нові функції 14-а версія, швидше за все, вже не отримуватиме.

Оновити свої пристрої до iOS 15 зможуть власники смартфонів iPhone: 6, 6S, SE і SE другого покоління, 7, 7Plus, 8, 8Plus, X, XS та XS Max, XR, 11, 11 Pro і 11 Pro Max, 12, mini 12, 12 Pro і 12 Pro Max. Також новинка доступна для установки на мультимедійні портативні програвачі iPod touch сьомого покоління.

У новій "яблучній" операційній системі розробники, наприклад, оновили додаток Погода. У ньому карта погоди доступна в повноекранному режимі. На ній також можна побачити кількість опадів, якість повітря і рівень температури. Змінився дизайн деяких додатків і повідомлень. Додаток Фото тепер показує детальну інформацію про знімок. Додаток Перекладач тепер вміє переводити мова в режимі реального часу. Камера отримала можливість розпізнавання тексту з фото і використання його для вставки в нотатках, повідомленнях і сторонніх додатках. А також багато іншого.

У iPad OS з'явилася можливість багатозадачності віджетів і бібліотеки додатків. У додатку для відео-аудзвінків Face-Time тепер користувачі зможуть ділитися зображенням екрану.

Завдяки новій операційці для смарт-годиників користувачі зможуть створювати власні циферблати на основі портретів. Також, наприклад, з'явилася функція контролю якості сну.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що в месенджері WhatsApp з'явиться нова корисна функція. Вона стане доступна для користувачів пристроїв під управлінням операційної системи iOS від Apple. На цей момент вона перебуває на стадії розробки. Детально про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що Sony позбавляється ще одного свого ексклюзиву. Компанія офіційно оголосила про вихід оновленої версії свого хіта. Реліз заплановано вже на початок наступного року. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини