Головна Новини HI-tech космос Звуки космосу: у NASA дали "голос" дивовижному космічному об'єкту (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Звуки космосу: у NASA дали "голос" дивовижному космічному об'єкту (ВІДЕО)

Туманність Метелик утворилась після смерті зірки

17 листопада 2021, 17:05
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:








Фахівці озвучили зображення туманності, яке зробив космічний телескоп NASA. Про це повідомляється на офіційному сайті американського Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA).

Звуки космосу: у NASA дали "голос" дивовижному космічному об'єкту (ВІДЕО)

NASA. Фото з відкритих джерел

Фотографія туманності Метелик, зроблений телескопом Hubble, показує яскраву картину загибелі зірки. "Крила" метелика – це області газу, нагріті до температури понад 20 тисяч градусів за Цельсієм. Вони розносяться космосом зі швидкістю понад 966 тисяч кілометрів на годину.

Тепер у дивовижної туманності з'явився голос. Вертикальне положення накладається на висоту тону — це означає, що світло у верхній частині зображення має вищий тон. Яскравість регулює обсяг. Звуки туманності представлені струнними та синтетичними тонами, а зірки – цифровою арфою.

Для довідки: туманність Метелик або NGC 6302 знаходиться у сузір'ї Скорпіон.

Соніфікація: SYSTEM Sounds (M. Russo, A. Santaguida)

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що фахівці NASA вже кілька тижнів намагаються відремонтувати Hubble. Команда обсерваторії продовжує працювати над тим, щоб наукові інструменти повернулися до ладу. Нещодавно інженери змогли відновити роботу інструменту Advanced Camera for Surveys, але решта чотирьох інструментів залишаються в захисному "безпечному режимі".

Також сайт "Коментарі" писав про те, що астрономи показали в космосі "фабрику", яка виробляє гарячі зірки. Такі світила можуть бути в кілька разів гарячішими, ніж наше Сонце. Вчені розповіли, що в цій туманності знаходиться потужна протозірка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини