Головна Новини HI-tech космос NASA Hubble зафільмував у космосі "фабрику", яка виробляє зірки: як вона виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA Hubble зафільмував у космосі "фабрику", яка виробляє зірки: як вона виглядає (ФОТО)

Туманність G035.20-0.74 є домом для масивної протозірки

16 листопада 2021, 20:09
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи за допомогою потужного телескопа змогли відобразити дивовижну область зіркоутворення у космосі. Про це повідомляється на офіційній сторінці космічної обсерваторії NASA/ESA Hubble у соціальній мережі Instagram.

NASA Hubble зафільмував у космосі "фабрику", яка виробляє зірки: як вона виглядає (ФОТО)

NASA. Фото з відкритих джерел

На знімку, отриманому завдяки обладнанню телескопа Hubble, можна побачити туманність під назвою G035.20-0.74. У цій галузі зіркоутворення народжуються зірки B-типу: молоді блакитні зірки, які у п'ять разів гарячіші, ніж наше Сонце.

Вчені розповіли, що зірки народжуються з хмар газу та пилу, які схлопуються під дією власного гравітаційного тяжіння. Коли хмара схлопується, утворюється гаряче ядро. Воно починає збирати пил та газ, створюючи протозірку.

Наголошується, що туманність G035.20-0.74 також є домом для масивної протозірки.

NASA Hubble зафільмував у космосі ”фабрику”, яка виробляє зірки: як вона виглядає (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA, ESA та J. Tan (Chalmers University of Technology); Processing; Gladys Kober (NASA/Catholic University of America)

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що вчені показали, як виглядає сусідка нашої галактики. Відображений об'єкт знаходиться в сузір'ї Орел на відстані декількох сотень мільйонів світлових років від Землі. Крім того, на фотографії можна побачити кілька зірок із нашої системи. Вони видно на цьому зображенні тому, що UGC 11537 знаходиться недалеко від площини Чумацького Шляху.

Також сайт "Коментарі" повідомляв про те, що Російська Федерація застосувала протисупутникову зброю. Ракета вразила російський супутник та повністю знищила його. Американські фахівці повідомили, що уламки літального апарату "засипали" навколоземну орбіту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

snovsvt

17 листопада 2021, 02:30

Говорячи про символізм АБС "Пікнік на узбіччі", не можна не зазначити наступний перелік з youtube kreosan: - ЗОНА ~ Чорнобильська Зона Відчуження; - Барбрідж "Стерв'ятник" ~ провідник Діма, був "прийнятий" при штурмі ЧЗВ на ЗАЗ; - Капитан Квотерблад ~ поліцейські ЧЗВ; - Суслік (ранєє Красавчік) Діксон ~ ютуб блогер Супер Сус; - Нунан ~ національні гвардійці з смт. Нові Петровці; - Доктор Кирил Панов ~ фантаст Вадим Панов "Таємне місто"; - Капітан Вілі Херцог ~ охоронці та працівники з ЧЗВ; - Мосол ~ провідник з землянкою з 4G; - Доктор Валентин Пільман ~ Сергій Григорович з GSC Game World; - Джеймс Катерфільд, М'ясник ~ "доктор Пі" Андрій Слюсарчук; - Діна Барбрідж ~ була з чоловіком при штурмі ЧЗВ на електродрезині; - Алоїз Макно ~ ютуб блогер Камрад; - Артур Барбрідж ~ ютуб блогер Креосан, реінкарнація електровинахідника Ніколи Тесли; - скупщики артефактів ~ ютуб блогери; - Креон-Мальтієць ~ провідник при штурмі ЧЗВ на електролодці; - "Золотий шар" ~ паранормальні істоти і їх паранормальна активність в ЧЗВ.


Новини