Головна Новини HI-tech космос NASA Hubble показав сусідку нашої галактики: як вона виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA Hubble показав сусідку нашої галактики: як вона виглядає (ФОТО)

UGC 11537 знаходиться у сузір'ї Орел

16 листопада 2021, 15:31
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Космічний телескоп американського відомства NASA та Європейського космічного агентства ESA зобразив величну галактику. Про це повідомляє офіційний сайт обсерваторії Hubble.

NASA Hubble показав сусідку нашої галактики: як вона виглядає (ФОТО)

Hubble. Фото: nasa.gov

На знімку можна побачити спіральну галактику під назвою UGC 11537. Ширококутна камера телескопа Hubble зняла туго намотані спіральні рукави, що обертаються навколо серця галактики в інфрачервоному та видимому діапазонах хвиль. Показано як яскраві смуги зірок, так і темні хмари пилу, що пронизують всю систему. UGC 11537 знаходиться у сузір'ї Орел на відстані 230 мільйонів світлових років від нашої планети.

На знімку також знято кілька зірок із Чумацького шляху. Їх можна побачити через те, що UGC 11537 знаходиться неподалік площини нашої галактики. Ці яскраві зірки на передньому плані оточені дифракційними піками — артефактами зображення, викликаними взаємодією зоряного світла із внутрішньою структурою устаткування телескопа.

NASA Hubble показав сусідку нашої галактики: як вона виглядає (ФОТО) - фото 2

Фото: ESA/Hubble & NASA, A. Seth

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" писав про те, що у небі над Швейцарією помітили яскравий "НЛО-пончик". За припущеннями фотографа, який опублікував знімок, він міг сфотографувати капсулу SpaceX Endeavour. Саме тієї ночі вона мала повернутися на землю з чотирма астронавтами на борту.

Також портал "Коментарі" поінформував про те, що астрономи сфотографували загадкову планетарну туманність. Об'єкт має настільки незвичайну форму, що досі не зрозуміло, що змусило його стати таким. Ця туманність складається з газу від мертвих зірок. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини