Головна Новини HI-tech космос Фахівці NASA вже кілька тижнів намагаються відремонтувати Hubble: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Фахівці NASA вже кілька тижнів намагаються відремонтувати Hubble: що відомо

Команда обсерваторії Hubble продовжує працювати над тим, щоб наукові інструменти повернулися до ладу

17 листопада 2021, 12:27
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені NASA продовжують усувати проблеми в роботі обсерваторії Hubble. Про це пише видання Space.com.

Фахівці NASA вже кілька тижнів намагаються відремонтувати Hubble: що відомо

Hubble. Фото: nasa.gov

Наприкінці жовтня у знаменитого телескопа Hubble виникла проблема із синхронізацією внутрішніх комунікацій, внаслідок чого відключилися всі його п'ять наукових інструментів. Через деякий час, 7 листопада інженери змогли відновити роботу інструменту Advanced Camera for Surveys, але решта чотирьох залишається в захисному "безпечному режимі".

Зазначається, що команда обсерваторії продовжує працювати над тим, щоб інші інструменти теж повернулися до ладу, і останнім часом вона досягла певного прогресу. Так, минулого тижня фахівці визначили короткострокові зміни, які можуть бути внесені до того, як інструменти відстежують та реагують на пропущені повідомлення синхронізації, а також у те, як комп'ютер із корисним навантаженням контролює інструменти. Це дозволить продовжити наукові операції, навіть якщо з'являться кілька пропущених повідомлень.

Упродовж найближчого тижня команда перевірить ефективність потенційних змін та почне складати порядок відновлення для чотирьох інструментів.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що NASA Hubble зняв у космосі "фабрику", яка виробляє зірки. У цій галузі відбувається народження зірок B-типу, які можуть бути у п'ять разів гарячішими, ніж наше світило. Крім того, ця туманність є домом для величезної протозірки.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що Росія застосувала свою протисупутникову зброю і повністю знищила власний супутник. За словами фахівців зі США, уламки супутника тепер дрейфують на навколоземній орбіті та становлять загрозу для космічних апаратів. Тепер їм доведеться робити більше маневрів, щоб уникнути зіткнень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини