Головна Новини HI-tech космос Жахливі звуки: вчені дали "голос" об'єкта у космосі (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Жахливі звуки: вчені дали "голос" об'єкта у космосі (ВІДЕО)

Спіраль знаходиться на відстані близько 650 світлових років від Землі

12 листопада 2021, 14:48
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

У дивовижної туманності з'явився голос завдяки вченим. Відео було опубліковано на офіційній сторінці космічної обсерваторії NASA/ESA Hubble у соціальній мережі Instagram.

Жахливі звуки: вчені дали "голос" об'єкта у космосі (ВІДЕО)

NASA. Фото з відкритих джерел

На відео можна побачити туманність Спіраль, яка була відбита потужним телескопом американського відомства NASA. Цей об'єкт знаходиться приблизно за 650 світлових років від нашої планети. Туманність утворилася внаслідок того, що зірка з малою масою скинула свій зовнішній матеріал ближче до кінця життєвого циклу.

У цій ультразвуковій обробці вчені приписали нижчі частоти для червоного світла і вищі для синього світла. Так само як частота світла збільшується від червоного до синього, частота звуку збільшується від низьких до високих. Фахівці наголосили, що іноді звук дає нам інше розуміння простору.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" писав про те, що дослідники проводять спостереження за туманністю під назвою Сніговик. Вчені розповіли, що даний об'єкт є газовою хмарою, яка сильно заряджена енергією найближчих світил. Завдяки процесу іонізації об'єкт може похвалитися власним світінням. Туманність знаходиться за шість тисяч світлових років від нас.

Також сайт "Коментарі" інформував про те, що астрономи, використовуючи потужний телескоп, знайшли чорну дірку поблизу нашої галактики. Її вдалося виявити у невеликій сусідній системі на відстані приблизно 160 тисяч світлових років від Землі. Зазначається, що маса цього об'єкта перевищує масу нашої зірки більш ніж удесятеро. Докладніше читайте у нашому матеріалі. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини