Головна Новини HI-tech космос NASA Hubble спостерігає у космосі за сніговиком: як він виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA Hubble спостерігає у космосі за сніговиком: як він виглядає (ФОТО)

З земного телескопа Шарплесс 2-302 трохи схожа на двопелюсткову кулю газу

11 листопада 2021, 20:00
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи показали туманність, що світиться власним світлом. Зображення було опубліковане на офіційному сайті американського Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA).

NASA Hubble спостерігає у космосі за сніговиком: як він виглядає (ФОТО)

Зоряне небо. Фото: Pixabay

Астрономи за допомогою обладнання космічного телескопа Hubble отримали дані про туманність Шарплесс 2-302 або Сніговик. Вона є яскравим прикладом емісійної туманності, що є газовою хмарою, яка настільки заряджена енергією найближчих масивних зірок, що світиться власним світлом. Випромінювання цих масивних зірок відриває електрони від атомів водню туманності у процесі, що називається іонізацією. Коли заряджені електрони переходять із стану з більш високою енергією в стан з нижчою енергією, вони випромінюють енергію у вигляді світла, змушуючи газ туманності світитися.

З земного телескопа Шарплесс 2-302 трохи схожа на двопелюстковий шар газу, але на цьому зображенні космічного телескопа Hubble відображені деталі кривих яскравого газу, що згинаються, і темних вузлів пилу в невеликій ділянці туманності.

Для довідки: туманність Сніговик знаходиться у сузір'ї Корма на відстані приблизно шести тисяч світлових років від Землі.

NASA Hubble спостерігає у космосі за сніговиком: як він виглядає (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA, ESA та J. Tan (Chalmers University of Technology); Processing; Gladys Kober (NASA/Catholic University of America)

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" інформував про те, що астрономи з американського відомства NASA зняли в космосі напрочуд гарний об'єкт. Він утворився після вибуху величезної зірки, маса якої перевищувала масу нашого Сонця вдесятеро. Після наднової утворилася туманність, що розкинулася на понад сто світлових років.

Також портал "Коментарі" повідомляв про те, що Chandra та ESA XMM-Newton зафіксували у космосі гарячі смуги з газу. За припущеннями вчених, їх залишив померлий білий карлик, проте цей залишок гарячіший і яскравіший, ніж типовий залишок такого типу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини