Головна Новини HI-tech VR NASA виявило в космосі загадкові смуги: як вони виглядають (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA виявило в космосі загадкові смуги: як вони виглядають (ФОТО)

DEM L249 розташований у Великій Магеллановій Хмарі

10 листопада 2021, 13:19
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Космічний телескоп відобразив у космосі гігантські стрічки з газу. Фотографія була опублікована на офіційному сайті американського Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA).

NASA виявило в космосі загадкові смуги: як вони виглядають (ФОТО)

Hubble. Фото з відкритих джерел

На знімку можна побачити сяючий об'єкт, який отримав назву DEM L249. Астрономи вважають, що даний об'єкт є результатом наднового типу 1a, що є смертю білого карлика.

Білі карлики зазвичай стабільні, але у подвійній системі (де дві зірки, що обертаються навколо один одного) білий карлик може гравітаційно витягувати так багато речовини від свого компаньйона, що той досягає критичної маси та вибухає.

DEM L249, розташований у Великій Магеллановій Хмарі, є незвичайним залишком наднової. Астрономи, що використовують рентгенівську обсерваторію NASA Chandra і ESA XMM-Newton, виявили, що її газ гарячіший і світиться в рентгенівських променях яскравіше, ніж залишок типової наднової типу 1a. Астрономи підозрюють, що білий карлик DEM L249 був масивнішим, ніж очікувалося.

NASA виявило в космосі загадкові смуги: як вони виглядають (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA, ESA, та Y. Chou (Academia Sinica, Institute of Astronomy and Astrophysics); Processing: Gladys Kober (NASA/Catholic University of America)

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що телескоп Hubble зняв одну з найгарячіших зірок у Всесвіті. Астрономи зазначають, що яскравість таких об'єктів може перевищувати яскравість нашого світила у мільйон разів. Вони витрачають усе своє паливо лише за кілька мільйонів років. На фотографії можна побачити світило іншого типу, і воно є ще масивнішим.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що NASA Ingenuity злетів над поверхнею червоної планети. Під час свого чергового польоту апарат перебував у повітрі понад дві хвилини та пролетів кілька сотень метрів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини