Головна Новини HI-tech космос NASA Ingenuity злетів над поверхнею Марса
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA Ingenuity злетів над поверхнею Марса

NASA Ingenuity перебував у повітрі протягом 128,8 секунди

9 листопада 2021, 19:19
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Безпілотний літальний апарат Ingenuity   американського відомства NASA здійснив черговий політ над поверхнею Марса. Про це повідомляє видання Space.com.

NASA Ingenuity злетів над поверхнею Марса

Дрон Ingenuity. Фото: NASA

Вертоліт здійснив свій 15-й політ 6 листопада. Апарат перебував у повітрі протягом 128,8 секунди. За цей час він подолав відстань близько 400 метрів та піднявся на висоту 12 метрів.

Представники Лабораторії реактивного руху NASA, яка керує місією, повідомили, що Ingenuity довільно зробив знімки, що становлять науковий інтерес, і вони незабаром будуть оброблені.

Для довідки: Ingenuity приземлився з марсоходом NASA Perseverance 18 лютого цього року на дно кратера Джезер шириною 45 кілометрів. Його метою є демонстрація можливостей повітряного дослідження Червоної планети.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" інформували про те, що астрономи досліджують загадковий об'єкт, який тисячі років тому оточував зірку, схожу на нашу. Вчені зазначили, що вона має настільки складну структуру газових хмар, що її важко зрозуміти. Фахівці з американського відомства NASA змогли "озвучити" цю планетарну туманність, щоб її можна було сприймати не тільки очима.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що потужний телескоп зміг зафіксувати гігантський "Червоний прямокутник" у космосі, який насправді не має прямокутної форми. Завдяки новому обладнанню астрономи змогли дізнатися, що насправді небесне тіло має набагато цікавішу форму. Об'єкт знаходиться в сузір'ї Єдинорога за тисячі світлових років від нашого будинку. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини