Головна Новини HI-tech космос Астрономи помилялися: Hubble зафільмував унікальний об'єкт у нашій галактиці (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Астрономи помилялися: Hubble зафільмував унікальний об'єкт у нашій галактиці (ФОТО)

HD 44179 утворилася завдяки вмираючій зірці

8 листопада 2021, 14:50
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи побачили у космосі об'єкт незвичайної форми. Про це повідомляється на офіційній сторінці космічної обсерваторії NASA/ESA Hubble у соціальній мережі Instagram.

Астрономи помилялися: Hubble зафільмував унікальний об'єкт у нашій галактиці (ФОТО)

Hubble. Фото з відкритих джерел.

Вчені розповіли про те, що на опублікованому зображенні можна побачити туманність під назвою Червоний прямокутник або HD 44179. Вона отримала свою назву завдяки унікальній формі та кольору, яку можна побачити наземні телескопи. Однак пізніше, коли спостереження за цим об'єктом проводилися за допомогою космічного телескопа Hubble, виявилося, що Червоний прямокутник має форму літери "X".

HD 44179 утворилася завдяки зірці, що вмирає, яка скидає свої зовнішні шари протягом близько 14 тисяч років.

Довідка: протопланетна туманність Червоний прямокутник знаходиться в сузір'ї Єдинорога на відстані 2300 світлових років від Землі.

Астрономи помилялися: Hubble зафільмував унікальний об'єкт у нашій галактиці (ФОТО) - фото 2

Фото: Hubble, NASA, ESA; Processing & License: Judy Schmidt

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" писав про те, що вчені NASA знайшли в космосі "котячий слід". Цей об'єкт є туманністю, де зароджуються зірки. Назву Котяча лапа вона отримала завдяки кільком яскравим круглим деталям, що нагадують сліди тварини. Ці бульбашки та зелені хмари виділені з використанням даних двох приладів космічного апарату. Туманність розташована в нашій галактиці на відстані кількох тисяч світлових років від нашого будинку.

Також видання "Коментарі" інформувало про те, що до нашої планети на величезній швидкості летить великий астероїд. Його розмір перевищує розміри знаменитої Ейфелевої вежі у столиці Франції. Космічний камінь максимально наблизиться до Землі вже наступного місяця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини