Головна Новини HI-tech космос До Землі з великою швидкістю мчить астероїд: до максимального зближення залишилося кілька тижнів
commentss НОВИНИ Всі новини

До Землі з великою швидкістю мчить астероїд: до максимального зближення залишилося кілька тижнів

Швидкість 4660 Nereus складає 6578 кілометрів на секунду

5 листопада 2021, 19:25
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

До нашої планети на великій швидкості мчить космічний камінь. Про це повідомляє видання The Jerusalem Post, посилаючись на американське відомство NASA.

До Землі з великою швидкістю мчить астероїд: до максимального зближення залишилося кілька тижнів

Астероїд. Фото Фото: NASA

За даними фахівців, на початку наступного місяця до Землі максимально наблизиться астероїд довжиною понад триста метрів. Для порівняння, висота Ейфелевої вежі у французькій столиці – 300 метрів.

Повідомляється, що небесне тіло під назвою 4660 Nereus має яйцеподібну форму. У момент максимального зближення з нашою планетою (11 грудня) він перебуватиме на відстані 3,9 мільйона кілометрів від нас.

Для довідки: відстань між Землею та її єдиним природним супутником Місяцем становить 384 400 кілометрів. Таким чином у момент найближчого зближення   4660 Nereus буде вдесятеро далі, ніж наш супутник.

Цей об'єкт мчить до нас зі швидкістю 6578 кілометрів на секунду. Згідно з класифікацією NASA він вважається потенційно небезпечним, проте, за запевненнями вчених, Землі нічого не загрожує.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали про те, що телескоп Hubble зафіксував у космосі зірковий фестиваль. Зафільмований об'єкт називають кульовим скупченням. Воно знаходиться неподалік центру нашої галактики Чумацький Шлях. У скупченні знаходяться тисячі щільно "упакованих" світил.

Також "Коментарі" інформували про те, що фахівці проводять спостереження за незвичайним космічним об'єктом. Астрономи розповіли, що одна з комет поводиться непередбачувано та випромінює дуже яскраві спалахи. Нещодавно її яскравість збільшилася більш ніж двісті разів. У кампанії спостереження бере участь навіть відомий телескоп Hubble.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини