Головна Новини HI-tech космос Телескоп Hubble зафіксував у космосі зоряний фестиваль: як він виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Телескоп Hubble зафіксував у космосі зоряний фестиваль: як він виглядає (ФОТО)

Зоряне скупчення знаходиться недалеко від центру Чумацького Шляху

5 листопада 2021, 18:21
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи сфотографували яскравий космічний об'єкт. Зображення було опубліковано на офіційній сторінці космічного телескопа американського відомства NASA та європейської агенції ESA Hubble.

Телескоп Hubble зафіксував у космосі зоряний фестиваль: як він виглядає (ФОТО)

Hubble. Фото: nasa.gov

Вчені розповіли, що на опублікованій фотографії можна побачити зірковий фестиваль вогнів, який називається зірковим кульовим скупченням. Знімок вдалося отримати завдяки обладнанню обсерваторії Hubble.

Зіркове скупчення знаходиться недалеко від центру нашої галактики Чумацький Шлях та містить щільно упаковану колекцію різноколірних зірок.

Зазначається, що області космосу, де міжзоряний газ та пил поглинають зоряне світло, можуть ускладнити спостереження. Але космічні телескопи, такі як Hubble, Chandra і космічний телескоп NASA Webb, що швидко запускається, допомагають фахівцям вивчати історію нашого Всесвіту.

Телескоп Hubble зафіксував у космосі зоряний фестиваль: як він виглядає (ФОТО) - фото 2

Фото: E SA / Hubble and NASA, R. Cohen

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали про те, що астрономи не можуть зрозуміти, що відбувається з кометою. Цей космічний камінь поводиться дуже непередбачувано і випромінює яскраві спалахи. Нещодавно, під час чергової активності яскравість об'єкта збільшилася в кілька сотень разів. Після серії яскравих спалахів утворилася нечітка оболонка із газу. Фахівці сподіваються, що потужна космічна обсерваторія допоможе знайти розгадку такої поведінки незвичайної комети.

Також сайт "Коментарі" інформував про те, що вчені з американського відомства показали на фотографії, що залишається після смерті великої зірки. Це небесне тіло оточує газ, що світиться, який розкинувся на відстань близько чотирьох світлових років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини