Головна Новини HI-tech космос Зафіксовано дуже яскраві спалахи: вчені не можуть зрозуміти, що відбувається із загадковою кометою
commentss НОВИНИ Всі новини

Зафіксовано дуже яскраві спалахи: вчені не можуть зрозуміти, що відбувається із загадковою кометою

Комета 29P - одна з найбільших та найвідоміших

4 листопада 2021, 19:45
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи намагаються з'ясувати, що відбувається із загадковою кометою. Про це пише видання Space.com.

Зафіксовано дуже яскраві спалахи: вчені не можуть зрозуміти, що відбувається із загадковою кометою

Комета. Фото: Pixabay

Як пише видання космічний камінь під назвою 29P поводиться дуже непередбачувано, і спантеличує вчених. Він є одним із найдивніших небесних тіл у Сонячній системі і вивергається непередбачуваними яскравими спалахами з кінця вересня. Астрономи що неспроможні зрозуміти причину цього явища.

Міжнародна кампанія зі спостереження, в якій беруть участь як аматори, так і професійні астрономи, і навіть знаменита космічна обсерваторія NASA/ESA Hubble бажає розкрити цю таємницю.

Комета 29P – одна з найбільших та найвідоміших. Її ширина становить понад 60 км. Зазначається, що 29P періодично світлішає потужними виверженнями, які роблять його другим за активністю тілом у Сонячній системі після місяця Юпітера Іо. Але чому він викидається ніхто не знає.

За інформацією видання, 25 вересня група дослідників помітила п'ять послідовних вивержень, а менш як за два дні яскравість комети стала приблизно у 250 разів яскравішою, ніж до того, як вона стала активною. Серія спалахів викликала яскраву туманну кому — нечітку оболонку газу, випущену з хмари, яка характерна для комет.

Астрономи сподіваються, що потужний телескоп Hubble зможе розрізняти окремі частини уламків, викинутих під час спалахів, і відстежувати ці об'єкти в міру віддалення від ядра комети.

У майбутньому вчені сподіваються більше дізнатися про цей дивовижний об'єкт, але поки що у них є тільки теорії щодо її активності.

Зафіксовано дуже яскраві спалахи: вчені не можуть зрозуміти, що відбувається із загадковою кометою - фото 2

Фото: Space.com/ Faulkes Telescope Project/Las Cumbres Observatory

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" писав про те, що американське відомство NASA показало дивовижну фотографію з космосу. На ній можна побачити що залишається після смерті зірки подібному до нашого світила. Ядро білого карлика оточує гігантський ореол, що світиться, з газу.

Також "Коментарі" інформували про те, що вчені показали дивовижну та дуже яскраву зірку у нашій галактиці. Об'єкт знаходиться за кілька тисяч світлових років від Землі і оточений оболонкою з пилу і газу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини