Головна Новини HI-tech космос Як виглядає одна із найяскравіших зірок у нашій галактиці: вчені NASA створили візуалізацію (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Як виглядає одна із найяскравіших зірок у нашій галактиці: вчені NASA створили візуалізацію (ВІДЕО)

AG Кіля знаходиться на відстані 20 тисяч світлових років від Землі

4 листопада 2021, 13:23
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи показали одну з найяскравіших зірок у галактиці Чумацький Шлях. Її зображення було опубліковано на офіційній сторінці космічної обсерваторії ESA/NASA Hubble у соціальній мережі Instagram.

Як виглядає одна із найяскравіших зірок у нашій галактиці: вчені NASA створили візуалізацію (ВІДЕО)

Hubble. Фото: nasa.gov

На опублікованій фотографії можна побачити одну із найяскравіших зірок у нашій галактиці. AG Кіля є зірковим чудовиськом, яке бореться у перетягуванні каната між своїм зовнішнім радіаційним тиском та внутрішнім тяжінням сили тяжіння, щоб уникнути самознищення.

Світилу, що розташована на відстані 20 тисяч світлових років від нашої домівки. Їй кілька мільйонів років, і вона оточена оболонкою з газу і пилу, що розширюється, шириною майже п'ять світлових років. Ця величезна небесна структура утворилася в результаті одного або кількох масивних вивержень близько 10 тисяч років тому, які забрали зовнішні верстви зірок у темряву космосу.

Вчені створили тривимірну модель, яка візуалізує політ навколо AG Кіля і структуру туманності, що її оточує, з газу і пилу.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що космічний телескоп зробив знімок "Очей Клеопатри" у космосі. Раніше цей об'єкт астрономи вважали планетами, проте з появою потужних телескопів з'ясувалося, що він є туманністю. Вчені розповіли, що вони утворюються, коли вмирають потужні зірки.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що астрономи змогли вперше знайти воду в далекій системі, що утворилася ще в період реіонізації. Вона складається з двох галактик у ранньому Всесвіті. Завдяки обладнанню потужного телескопа вчені виявили у цьому об'єкті як воду, а й окис вуглецю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини