Головна Новини HI-tech космос Hubble зафільмував у космосі "Око Клеопатри": як він виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Hubble зафільмував у космосі "Око Клеопатри": як він виглядає (ФОТО)

Спочатку "Око Клеопатри" здавалося астрономам планетами

3 листопада 2021, 19:25
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астронавти зняли дивовижну планетарну туманність під назвою "Око Клеопатри". Зображення було опубліковано на офіційній сторінці космічної обсерваторії американського відомства NASA та європейської агенції ESA у соціальній мережі Instagram.

Hubble зафільмував  у космосі "Око Клеопатри": як він виглядає (ФОТО)

Hubble. Фото: nasa.gov

На опублікованій фотографії можна побачити планетарну туманність, яка також називається NGC 1535. Однак, як зазначили вчені, ця назва є невірною так, як раніше крізь перші телескопи ці об'єкти здавалися астрономам планетами.

Для довідки: фактично, планетарні туманності утворюються, коли зірка розміром приблизно з наше Сонце вмирає, видихаючи свої зовнішні шари в космос, а ядро ​​перетворюється на білий карлик.

Hubble зафільмував  у космосі ”Око Клеопатри”: як він виглядає (ФОТО) - фото 2

Нагадаємо, раніше "Коментарі" інформували про те, що вчені вперше знайшли воду в далекій давній галактиці. Астрономи розповіли, що цей об'єкт утворився в ранньому Всесвіті під час реіонізації. Галактика знаходиться за мільярди світлових років від Землі. Завдяки потужному телескопу, розташованому в чилійській пустелі Атакама, фахівці виявили воду, а також окис вуглецю в даній системі. Ці компоненти дуже важливі для життя. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі. 

Також видання "Коментарі" писало про те, що в NASA дали голос двом барвистим туманностям, що розташовані за 160 тисяч світлових років від нашого будинку. Одна з них є розплідником для зірок. Різні кольори цих об'єктів обумовлюються різною температурою, а також складом у хмарах газу та пилу. Фахівці обробили ультразвуком отримані дані та представили їх у звуку. Докладно про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини