Головна Новини HI-tech космос Що залишається після смерті зірки: NASA показало дивовижну фотографію з космосу
commentss НОВИНИ Всі новини

Що залишається після смерті зірки: NASA показало дивовижну фотографію з космосу

Hubble відобразив туманність NGC 2438

4 листопада 2021, 17:00
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Космічний телескоп зробив фотографію дивовижної туманності. Знімок було опубліковано на офіційному сайті американського Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору.

Що залишається після смерті зірки: NASA показало дивовижну фотографію з космосу

NASA. Фото: Pixabay

На опублікованому знімку, який вдалося отримати завдяки обсерваторії Hubble, можна побачити планетарну туманність під назвою NGC 2438. Вона утворилася після смерті зірки, подібної до нашого Сонця.

Зірка середнього розміру викинула свої зовнішні шари газу в космос, коли померла, залишивши після себе ядро ​​білого карлика. Більш яскраве внутрішнє кільце туманності оточує ореол газу, що світиться діаметром більше ніж 4,5 світлові роки. Багато круглих або майже круглих планетарних туманностей демонструють ці гало-структури, і астрономи вивчають, як вони розвиваються.

NGC 2438 була однією з досліджених туманностей, і вчені виявили, що гало туманності світиться через іонізуюче випромінювання центрального білого карлика.

Що залишається після смерті зірки: NASA показало дивовижну фотографію з космосу - фото 2

Фото: NASA, ESA, K. Knoll (NASA Goddard), С. Öttl (Leopold Franzens University Innsbruck), et. al., and DSS; Processing: Gladys Kober (NASA/Catholic University of America)

На даному кольоровому зображенні синій представляє кисень (O III), зелений – водень (H-альфа), помаранчевий – азот (N II), а червоний – сірку (S II).

Нагадаємо, раніше "Коментарі" інформували про те, як виглядає одна з найяскравіших зірок у нашій галактиці. Об'єкт є зірковим чудовиськом, яке бореться у перетягуванні каната між своїм зовнішнім радіаційним тиском та внутрішнім тяжінням сили тяжіння. Вчені розповіли, що він оточений оболонкою, що розширюється, з газу і пилу шириною близько п'яти світлових років.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що астрономи сфотографували "Око Клеопатри". Спочатку, коли телескопи були такими потужними, досліджували, думали, що це небесне тіло є планетами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.nasa.gov/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини