Головна Новини HI-tech космос Вчені NASA знайшли у космосі "котячий слід" (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені NASA знайшли у космосі "котячий слід" (ФОТО)

"Котяча лапа" знаходиться у нашій галактиці Чумацький Шлях

8 листопада 2021, 12:48
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Космічна обсерваторія сфотографувала яскраву туманність, де зароджуються зірки. Зображення було опубліковано на офіційній сторінці американського Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) у соціальній мережі Instagram.

Вчені NASA знайшли у космосі "котячий слід" (ФОТО)

NASA. Фото: Pixabay

Вчені показали туманність "Котяча лапа". Фотографія була зроблена за допомогою космічного телескопа NASA "Спітцер". Об'єкт отримав таку назву через великі круглі деталі, що нагадують слід кішки. Яскраві червоні бульбашки та зелені хмари виділені з використанням даних двох приладів космічного апарату.

Ця туманність є область зореутворення, розташовану в галактиці Чумацький Шлях на відстані приблизно п'ять тисяч світлових років від Землі.

Довідково: "Спітцер" припинив свою роботу минулого року. Він був інфрачервоним телескопом. Інфрачервоне світло корисне астрономам, тому що воно може проникати крізь товсті хмари газу та пилу краще, ніж оптичне світло, яке може бачити людське око.

Вчені NASA знайшли у космосі ”котячий слід” (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA, @NASAJPL/CalTech

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" писав про те, що космічна обсерваторія Hubble за допомогою своїх наукових інструментів отримала дані про дивовижний об'єкт, який знаходиться неподалік центру нашої галактики. Вчені назвали його зірковим фестивалем. Яскраве зіркове скупчення стало домом для тисяч різноколірних світил.

Також видання "Коментарі" повідомляло про те, що астрономи проводять спостереження за загадковою кометою, яка вивергається потужними спалахами. На цей момент вчені не можуть пояснити таку поведінку цього небесного тіла. Нещодавно яскравість космічного каменю стала у кілька сотень разів більшою. У спостереженнях бере участь відомий космічний телескоп американського відомства NASA.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини