Головна Новини HI-tech космос NASA отримало звук загадкового об'єкта в космосі: як він звучить (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA отримало звук загадкового об'єкта в космосі: як він звучить (ВІДЕО)

NGC 2392 є настільки складними газовими хмарами, що їх неможливо повністю зрозуміти

9 листопада 2021, 14:55
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи показали, як звучить загадкова планетарна туманність. Відео було опубліковано на офіційній сторінці космічної обсерваторії NASA/ESA Hubble у соціальній мережі Instagram.

NASA отримало звук загадкового об'єкта в космосі: як він звучить (ВІДЕО)

NASA. Фото: Pixabay

На опублікованому зображенні можна побачити планетарну туманність NGC 2392, яка була зафіксована за допомогою обладнання телескопа Hubble. Як зазначили вчені, об'єкт є настільки складними газовими хмарами, що їх неможливо повністю зрозуміти.

Відомо, що близько 10 тисяч років тому газ, навколишній центр колись становив зовнішні шари зірки, схожої на Сонце. Незважаючи на те, що об'єкт загадковий, вчені пожвавили його кольори за допомогою звуку. При скануванні за годинниковою стрілкою, як у радара, світло, що знаходиться далі від центру, отримало вищі тони.

Астрономи розповіли, що соніфікації допомагають розуміти дані у зображеннях, надаючи інформацію у вигляді звуку.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що телескоп американського відомства NASA зафіксував смерть зірки схожої на наше Сонце. Завдяки даним Hubble астроному дізналися, що доля нашого світила може виявитися набагато складнішою, ніж передбачалося раніше. Туманність на фотографії називається "Мураха".

Також "Коментарі" писали, що астрономи за допомогою космічної обсерваторії зробили фотографію унікального об'єкта в нашій галактиці. Раніше вчені думали, що він має форму прямокутника і тому назвали цю туманність "Червоний прямокутник", проте завдяки новому обладнанню стало відомо, що небесне тіло має форму у вигляді букви "X".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини