Головна Новини HI-tech космос Телескоп NASA зафіксував смерть зірки, схожої на Сонце: як вона виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Телескоп NASA зафіксував смерть зірки, схожої на Сонце: як вона виглядає (ФОТО)

Туманність, що утворилася після вибуху, нагадує садової мурашки

8 листопада 2021, 19:45
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Космічний телескоп зафільмував у космосі смерть зірки. Про це повідомляється на офіційній сторінці космічного телескопа ESA/NASA Hubble у соціальній мережі Instagram.

Телескоп NASA зафіксував смерть зірки, схожої на Сонце: як вона виглядає (ФОТО)

Hubble. Фото: nasa.gov

На фотографії, яку зробила космічна обсерваторія, можна побачити туманність під назвою "Мурашка". Вона отримала свою назву тому, що її контур нагадує голову і тіло садової мурашки. Але насправді це смерть зірки, схожої на наше Сонце.

Фахівці зазначили, що телескопу вдалося детально сфотографувати цю туманність. Це кинуло виклик старим уявленням про останні стадії життя зірки.

Спостерігаючи за зірками, що наближаються до смерті, схожими на Сонце, дані Hubble показали астрономам, що доля нашого світила, ймовірно, буде більш цікава і складна, ніж передбачалося всього кілька років тому.

Телескоп NASA зафіксував смерть зірки, схожої на Сонце: як вона виглядає (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA, ESA та Hubble Heritage Team (STScI/AURA); Висновок: R. Sahai (Jet Propulsion Lab) і B. Balick (University of Washington)

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали про те, що Hubble сфотографував унікальний об'єкт у нашій галактиці. Туманність HD 44179, яка зображена на фото отримала назву Червоний прямокутник. Однак, як з'ясувалося пізніше, насправді об'єкт має форму нагадує букву "X". Небесне тіло утворилося в сузір'ї Єдиноріг на відстані кількох тисяч світлових років від Землі.

Також "Коментарі" інформували про те, що астрономи побачили в космосі "котячий слід". Зображення об'єкта вдалося отримати завдяки інфрачервоному телескопу. Його обладнання може бачити крізь щільні та товсті хмари газу та пилу. Туманність знаходиться в нашій галактиці Чумацький Шлях.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини