Головна Новини HI-tech космос NASA зняло в космосі напрочуд гарний об'єкт: як він виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA зняло в космосі напрочуд гарний об'єкт: як він виглядає (ФОТО)

Маса зірки, з якої утворилася туманність Вуаль, перевищувала масу Сонця у 20 разів

10 листопада 2021, 19:40
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи показали, як смерть зірки стала початком дивовижного об'єкта. Фотографія була опублікована на офіційній сторінці космічного телескопа NASA Hubble у соціальній мережі Instagram.

NASA зняло в космосі напрочуд гарний об'єкт: як він виглядає (ФОТО)

NASA. Фото з відкритих джерел

На зображенні можна побачити місце, де 10 тисяч років тому вибухнула зірка. Її маса приблизно 20 разів перевищувала масу нашого Сонця. Тепер на місці її смерті утворилася туманність під назвою Вуаль.

Завдяки даним знаменитої космічної обсерваторії NASA Hubble фахівці склали мозаїку із шести знімків. Разом вони демонструють область розміром приблизно два світлові роки в поперечнику, що становить лише крихітну частину всієї структури туманності в 110 світлових років.

Для довідки: туманність Вуаль чи Рибальська Мережа знаходиться у сузір'ї Лебідь. Вона знаходиться на відстані близько 2300 світлових років від Землі. Об'єкт настільки великий, що його частини вважаються окремими туманностями та мають власні назви.

NASA зняло в космосі напрочуд гарний об'єкт: як він виглядає (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA, ESA та Hubble Heritage Team (STScI/AURA)

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" писав про те, що NASA виявило в космосі загадкові смуги з газу. За даними астрономів, ці об'єкти утворилися внаслідок вибуху наднової. Використовуючи обладнання рентгенівської обсерваторії, вдалося з'ясувати, що насправді залишок зірки є незвичайним. Він яскравіший і гарячіший за інші залишки зірок такого типу.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що Hubble зробив знімок двох зірок, які знаходяться далеко від Землі. Світила є надгігантами і їхня яскравість може перевищувати яскравість нашого Сонця в мільйон разів. Такі об'єкти дуже швидко спустошують свої "паливні баки" та вибухають.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини