Головна Новини HI-tech космос Як виглядає Сатурн з орбіти Місяця: вчені зробили чарівне фото
commentss НОВИНИ Всі новини

Як виглядає Сатурн з орбіти Місяця: вчені зробили чарівне фото

На отриманих фотографіях можна побачити обручки Сатурна

25 листопада 2021, 17:50
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Космічний апарат зробив фото шостої планети Сонячної системи з орбіти нашого супутника. Про це повідомляє видання Brinkwire.

Як виглядає Сатурн з орбіти Місяця: вчені зробили чарівне фото

Сатурн. Фото: Pixabay

Як стало відомо, міжпланетна станція під назвою Lunar Reconnaissance Orbiter, яка знаходиться на орбіті місяця, зафільмувала Сатурн. Фотографію було зроблено за допомогою вузькокутних камер на борту апарату. Зазвичай вони фотографують лише Місяць, оскільки були розроблені для знімання близьких об'єктів.

Для того, щоб отримати знімки другої за розмірами планети в нашій системі, апарат перемістив камеру так, щоб зімітувати рух по орбіті. Після цього фахівці визначили оптимальний час експозиції.

На отриманих фотографіях можна побачити обручки Сатурна, які практично повністю складаються з водяного льоду. Їх вік становить понад десять мільйонів років.

Як виглядає Сатурн з орбіти Місяця: вчені зробили чарівне фото - фото 2

Фото: brinkwire

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що марсохід Perseverance американського відомства NASA здобув новий зразок гірської породи на Марсі. Новий керн уже став п'ятим за рахунком, який зберігає у своєму корпусі робот. У майбутньому всі отримані зразки будуть відправлені на нашу планету і вчені зможуть вивчити їх. Ровер продовжує шукати ознак життя на червоній планеті.

Також видання "Коментарі" писало про те, що космічна обсерваторія змогла сфотографувати дивовижне космічне явище. Гігантський струмінь газу побачили в сяючих глибинах відбивної туманності. Плазмовий струмінь згинається і простягається в космосі на два світлові роки. Її випускає молодий масивний струмінь.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини