Головна Новини HI-tech космос NASA виявило в космосі дивовижне явище: гігантський струмінь газу виривається із зірки (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA виявило в космосі дивовижне явище: гігантський струмінь газу виривається із зірки (ФОТО)

Джет спалахнув у сяючих глибинах відбивної туманності NGC 1977

24 листопада 2021, 19:45
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Космічна обсерваторія американського відомства NASA відобразила дивовижне космічне явище. Про це повідомляється на офіційному сайті Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору.

NASA виявило в космосі дивовижне явище: гігантський струмінь газу виривається із зірки (ФОТО)

Hubble. Фото: nasa.gov

Фахівці розповіли, що на опублікованій фотографії можна побачити джет (струм плазми) нещодавно сформованої зірки, який спалахнув у сяючих глибинах відбивної туманності NGC 1977.

Об'єкт (у центрі внизу зображення) випускається молодою зіркою під назвою Parengo 2042, яка знаходиться усередині диска з уламків. Зазначається, що у майбутньому з них можуть утворитися планети.

Зірка запускає пульсуючий плазмовий струмінь, який згинається і простягається в космосі на два світлові роки. Газ струменя був іонізований найближчою зіркою і почав світитись. Це робить об'єкт особливо корисним для дослідників, оскільки потік струменя залишається видимим.

Для довідки: NGC 1977 є частиною трьох відбивних туманностей, які становлять туманність людини, що біжить в сузір'ї Оріона.

NASA виявило в космосі дивовижне явище: гігантський струмінь газу виривається із зірки (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA, ESA та J. Bally (University of Colorado at Boulder); Processing: Gladys Kober (NASA/Catholic University of America)

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що в австралійському парку чоловік виявив знахідку позаземного походження. Місцевий мешканець шукав дорогоцінні метали, проте його детектор зафіксував щось незвичайне. Дивний камінь вагою 17 кілограмів було передано геологам для вивчення.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що робот-дослідник NASA Curiosity надіслав нову фотографію з поверхні Марса. Зображення вдалося одержати за допомогою навігаційних камер марсоходу. Отримані дані відправили на Землю, а потім фахівці поєднали їх в одну кольорову фотографію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини