Головна Новини HI-tech космос Марсохід NASA Curiosity надіслав нове чарівне фото з червоної планети
commentss НОВИНИ Всі новини

Марсохід NASA Curiosity надіслав нове чарівне фото з червоної планети

Curiosity зробив нове фото за допомогою своїх навігаційних камер

24 листопада 2021, 13:55
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Марсохід NASA Curiosity надіслав нове чарівне фото з червоної планети

NASA. Фото з відкритих джерел

Шестиколісний велосипед американського відомства NASA надіслав на Землю нові фотографії з поверхні червоної планети. Про це повідомляє видання Space.com.

Нові зображення, зроблені марсоходом NASA Curiosity демонструють великий ландшафт Марса. Робот-дослідник, який вирушив на Марс 10 років тому продовжує блукати територією планети. Нещодавно він вирушив у бік марсіанської гори Шарп, або Еоліс Монс, яка утворює центральну вершину кратера Гейла.

Там, за допомогою навігаційних камер Curiosity, члени команди місії відобразили красу природного ландшафту червоної планети. Отримані зображення фахівці об'єднали в одне та додали до нього кольору.

Для довідки: NASA   Curiosity приземлився всередині кратера Гейла у 2012 році. Марсохід є автономною хімічною лабораторією в кілька разів більше і важчим за попередні марсоходи. За час перебування на червоній планеті він уже встиг подолати понад 26 кілометрів.

Марсохід NASA Curiosity надіслав нове чарівне фото з червоної планети - фото 2

Фото: (Image credit: NASA/JPL-Caltech)

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що вчені з американського відомства NASA зняли та озвучили "краба" в космосі. Ним є залишок наднової , яка вибухнула у 1054 році нашої ери. Потужне обладнання телескопа змогло відобразити пульсуючий центр туманності , що живиться нейтронною зіркою.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що марсохід Perseverance вперше зняв захід сонця на Марсі. Вчені розповіли, що зазвичай заходи на червоній планеті мають синюватий відтінок, проте цього разу, пилу в атмосфері Марса було менше і тому його кольори мали більш приглушений колір.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини