Головна Новини HI-tech космос Вчені NASA зафільмували та озвучили "краба" у космосі: як він звучить (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені NASA зафільмували та озвучили "краба" у космосі: як він звучить (ВІДЕО)

Крабоподібна туманність є залишком наднової

23 листопада 2021, 19:45
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені NASA зафільмували та озвучили "краба" у космосі: як він звучить (ВІДЕО)

Hubble. Фото: nasa.gov

Фахівці озвучили крабоподібну туманність у космосі. Відео було опубліковано на офіційній сторінці телескопа американського відомства NASA у соціальній мережі Instagram.

На дивовижному фото, яке було отримано завдяки обсерваторії Hubble, можна побачити Крабовидну туманність. Вона є залишком наднової, яка вибухнула 1054 року нашої ери.

Телескопи змогли зафіксувати її пульсуючий центр, що живиться нейтронною зіркою, що швидко обертається.

Вчені перетворили дані з крайовидної туманності у звук, поєднуючи кожну довжину хвилі світла з різним сімейством інструментів. Рентгенівські хвилі представлені мідними інструментами, видимі хвилі – струнними, а інфрачервоні – дерев'яними духовими інструментами.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що шестиколісний ровер NASA Perseverance вперше зняв захід сонця на поверхні червоної планети. Вчені відзначили, що хоча зазвичай це явище на Марсі має синій відтінок через пил в атмосфері, цього разу воно має більш приглушений колір. Знімок було зроблено кілька днів тому, коли проходили 257-й марсіанський день місії.

Також видання "Коментарі" повідомляло про те, що завдяки потужному телескопу астрономи змогли отримати фотографію космічного "полум'я". Він також називається NGC 2024 і знаходиться на відстані близько 1400 світлових років від нашої планети. Цей об'єкт наповнений безліччю молодих зірок. Світило недалеко від нього іонізує водневий газ туманності і коли він починає охолоджуватись, то з'являється свічення. Докладніше про це читайте в нашій статті. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини