Головна Новини HI-tech космос NASA Hubble виявив "полум'я" у космосі: як воно виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA Hubble виявив "полум'я" у космосі: як воно виглядає (ФОТО)

NGC 2024 знаходиться на відстані близько 1400 світлових років від нашої планети

23 листопада 2021, 12:55
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи американського Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору зафільмували дивовижну туманність. Зображення опубліковано на офіційному сайті відомства NASA.

NASA Hubble виявив "полум'я" у космосі: як воно виглядає (ФОТО)

Зоряне небо. Фото: Pixabay

На знімку, отриманому завдяки обладнанню відомого телескопа Hubble, можна побачити туманність під назвою Полум'я, також відому як NGC 2024. Вона є великою областю зіркоутворення в сузір'ї Оріона. Об'єкт знаходиться на відстані близько 1400 світлових років від нашої планети.

Вчені розповіли, що це зображення сфокусовано на темному курному серці туманності, де знаходиться зоряне скупчення, в основному приховане від очей.

Поруч (але не видно на цьому зображенні) знаходиться яскрава зірка Альнітак, східна зірка в Поясі Оріона. Випромінювання світила іонізує водневий газ у Полум'яній туманності. Коли газ починає охолоджуватись від стану з більш високою енергією до стану з нижчою енергією, він випромінює світло, викликаючи видиме світіння за клубами пилу.

NASA Hubble виявив ”полум'я” у космосі: як воно виглядає (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA, ESA та N. Da Rio (University of Virginia); Processing: Gladys Kober (NASA/Catholic University of America)

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що NASA Hubble побачив у космосі дивовижний об'єкт. Астрономам вдалося відобразити залишки наднової. Вони розташовані між газом червоного кольору у сусідній карликовій галактиці. Цей об'єкт оточений кільцями матеріалу, що існував ще до вибуху.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що на Канарах новий потік розжареної лави досяг океану. Людям заборонено залишати свої будинки через токсичну хмару, яка утворилася в результаті хімічної реакції при зіткненні вулканічної породи з водою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.nasa.gov/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини