Головна Новини HI-tech космос Наслідки руйнівного вибуху: NASA Hubble побачив у космосі дивовижний об'єкт (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Наслідки руйнівного вибуху: NASA Hubble побачив у космосі дивовижний об'єкт (ВІДЕО)

Залишки даної наднової знаходяться в галактиці Велика Магелланова Хмара

20 листопада 2021, 23:45
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи за допомогою обладнання відомого телескопа спромоглися побачити наслідки потужного вибуху в космосі. Відео було опубліковано на офіційній сторінці обсерваторії NASA/ESA Hubble у соціальній мережі Instagram.

Наслідки руйнівного вибуху: NASA Hubble побачив у космосі дивовижний об'єкт (ВІДЕО)

Hubble. Фото: nasa.gov

Hubble зобразив залишки зірки під назвою Наднова 1987А. Вони розташовані між газом червоного кольору в карликовій галактиці Велика Магелланова Хмара. Ця система є сусідом нашого Чумацького Шляху.

Повідомляється, що цю наднову вперше виявили ще в лютому 1987 року. Об'єкт оточений кільцями матеріалу, що існував до вибуху. Енергія спалаху висвітлила ці кільця разом із двома слабкими зовнішніми кільцями.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що NASA зафіксовано в космосі "підводний світ". На знімку можна побачити велику область зіркоутворення. У ній міститься багато космічних об'єктів. Наприклад, в одній з туманностей знаходиться група яскравих великих зірок, кожна з яких у 10-20 разів масивніша за наше світило. Цей об'єкт знаходиться в сусідній галактиці. Докладніше про це читайте в нашій статті. 

Також сайт "Коментарі" писав про те, що марсохід американського відомства NASA зняв на відео найскладніший політ безпілотного гелікоптера Ingenuity на Марсі. Цей рейс відбувся кілька місяців тому. Під час нього апарат літав над різноманітною місцевістю та розвідку для ровера. Вчені зазначили, що отримані дані надають цінну інформацію. На цей момент гвинтокрила машина вже готується до своєї чергової "подорожі" безкрайніми просторами червоної планети. Докладно про це читайте в нашому матеріалі. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини