Головна Новини HI-tech космос Нове відео з Марса: NASA Perseverance зняв складний політ марсіанського вертольота Ingenuity (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Нове відео з Марса: NASA Perseverance зняв складний політ марсіанського вертольота Ingenuity (ВІДЕО)

13 рейс Ingenuity виділяється як один із найскладніших

19 листопада 2021, 14:15
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:








Шестиколісний марсохід NASA Perseverance відобразив роботу гелікоптера на Марсі. Про це повідомляється на офіційному сайті американського Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору.

Нове відео з Марса: NASA Perseverance зняв складний політ марсіанського вертольота Ingenuity (ВІДЕО)

Дрон Ingenuity. Фото: NASA

Як відзначили у відомстві відеозаписи, зроблені марсоходом під час 13-го польоту гелікоптера Ingenuity, дають найбільш детальний вид гвинтокрилого апарату в дії.

В цей час Ingenuity готується до свого 16-го польоту, який має відбутися не раніше суботи, 20 листопада, проте 13 рейс виділяється як один із найскладніших. Він включав польоти над різноманітною місцевістю в межах геологічного об'єкта "Сейта", а також розвідку для команди ровера. Фотографії, отримані з висоти восьми метрів, доповнюють зображення, отримані під час 12 польоту та надають цінну інформацію для вчених.

На опублікованих кадрах можна побачити, як під час зльоту Ingenuity піднімає невеликий шлейф пилу, який фіксує права камера, переміщаючись праворуч від вертольота. Після досягнення висоти восьми метрів дрон виконує невеликий пірует, щоб вирівняти свою кольорову камеру для розвідки. Після цього Ingenuity починає рух у горизонтальному напрямку через розріджене марсіанське повітря, перш ніж піти за межі екрана.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що космічний телескоп NASA Hubble показав, як виглядає останній етап життя зірки, схожої на Сонце. Сяюча, як перлина, планетарна туманність знаходиться приблизно за дві тисячі світлових років від нашого будинку.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що із Землі зняли уламки супутника, який було знищено Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини