Головна Новини HI-tech космос Наземний телескоп зафіксував уламки знищеного Росією супутника (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Наземний телескоп зафіксував уламки знищеного Росією супутника (ФОТО)

Космос-1408 був повністю знищений під час випробувань протисупутникової зброї

18 листопада 2021, 16:00
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американська авіакосмічна компанія Numerica Corporation зняла збитий російський супутник. Про це повідомляє видання "Кореспондент".

Наземний телескоп зафіксував уламки знищеного Росією супутника (ФОТО)

Земля. Фото з відкритих джерел

Уламки супутника Космос-1408, повністю знищеного в ході випробувань протисупутникової зброї РФ, були зафіксовані за допомогою наземного телескопа.

На опублікованих знімках можна побачити супутник Космос-1408 до і після знищення.

Для довідки: кілька днів тому в США заявили, що РФ збила свій супутник. За оцінками фахівців, в результаті вибуху утворилося понад 1500 орбітальних уламків, що відстежуються. Крім того, ймовірно, будуть утворені сотні тисяч уламків меншого розміру. За словами американського генерала Джеймса Дікінсона, тепер через уламки супутника космічним кораблям доведеться робити більше маневрів, щоб уникнути зіткнень зі сміттям.

Наземний телескоп зафіксував уламки знищеного Росією супутника (ФОТО) - фото 2

Фото: Numerica Corporation

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що в небі над російським містом помітили яскраву вогняну кулю. Небесне тіло осяяло небо і згоріло в атмосфері Землі. За попередньою інформацією, вогненною кулею був космічний камінь, який був частиною метеорного потоку. Зазначається, що могли помітити як над містом, а й в інших республіках країни.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що фотограф із Цюриха сфотографував у небі загадковий об'єкт. Через свою форму чоловік назвав його "пончиковим НЛО". Фотограф припустив, що небесне тіло могло бути капсулою SpaceX з астронавтами на борту. Проте, в експертів думки щодо цього об'єкта розділилися. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини