Головна Новини HI-tech космос Космічна перлина: NASA Hubble показав, як виглядає останній етап життя зірки, схожої на Сонце
commentss НОВИНИ Всі новини

Космічна перлина: NASA Hubble показав, як виглядає останній етап життя зірки, схожої на Сонце

IC 418 знаходиться приблизно у 2000 світлових роках від Землі

18 листопада 2021, 20:40
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи показали, як виглядає заключний етап еволюції зірки, схожої на Сонце. Фотографія була опублікована на офіційній сторінці космічної обсерваторії NASA/ESA Hubble у соціальній мережі Twitter.

Космічна перлина: NASA Hubble показав, як виглядає останній етап життя зірки, схожої на Сонце

Hubble. Фото: nasa.gov

Вчені розповіли, що сяюча, як багатогранна перлина, планетарна туманність IC 418 знаходиться приблизно за 2000 світлових років від Землі у напрямку сузір'я Заєць.

Цей об'єкт є заключним етапом еволюції зірки, схожої на наше Сонце. Зірка в центрі IC 418 була червоним гігантом кілька тисяч років тому, але потім викинула свої зовнішні шари в космос, утворивши туманність, що тепер розширилася до діаметра близько 0,1 світлового року.

Залишок зірки в центрі — це гаряче ядро ​​червоного гіганта, з якого ультрафіолетове випромінювання проникає в навколишній газ, викликаючи його флуоресценцію. Протягом наступних кількох тисяч років туманність поступово розсіється в космосі, а потім зірка охолоне та зникне на мільярди років як білий карлик.

За даними фахівців, наше Сонце спіткає аналогічна доля, але, на щастя, це станеться не раніше ніж через 5 мільярдів років.

Космічна перлина: NASA Hubble показав, як виглядає останній етап життя зірки, схожої на Сонце - фото 2

Фото: twitter.com/NASAHubble

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що телескоп зафільмував уламки збитого російського супутника. Він був знищений Росією під час випробувань протисупутникової зброї. Уламки літального апарату розлетілися навколоземною орбітою. Фахівці стверджують, що наразі кораблям доведеться більше маневрувати.

Також сайт "Коментарі" писали про те, що в небі над Росією було помічено яскравий об'єкт. Вогняне небесне тіло згоріло в атмосфері Землі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини