Головна Новини HI-tech космос NASA зафільмувало в космосі "підводний світ": як він виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA зафільмувало в космосі "підводний світ": як він виглядає (ФОТО)

Туманності NGC 2014 та NGC 2020 знаходяться в галактиці Велика Магелланова Хмара

20 листопада 2021, 20:45
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Потужний космічний телескоп американського відомства NASA зробив фотографію космічного об'єкта, що зачаровує. Зображення були опубліковані на офіційній сторінці обсерваторії NASA/ESA Hubble у соціальній мережі Instagram.

NASA зафільмувало в космосі "підводний світ": як він виглядає (ФОТО)

NASA. Фото з відкритих джерел

Як розповіли вчені, на знімку можна побачити велику область зіркоутворення у Великій Магеллановій Хмарі, галактиці-супутнику Чумацького Шляху. Вона була названа Космічним рифом, тому що нагадує підводний світ.

Блискучий центральний елемент помаранчевої туманності (NGC 2014) є групою яскравих великих зірок, кожна з яких у 10-20 разів масивніша за наш світило. Напроти, уявна ізольована блакитна туманність NGC 2020, була створена одиночною зіркою-мамонтом у 200 тисяч разів яскравішою, ніж Сонце.

NASA зафільмувало в космосі ”підводний світ”: як він виглядає (ФОТО) - фото 2

NASA зафільмувало в космосі ”підводний світ”: як він виглядає (ФОТО) - фото 3

Фото: NASA, ESA та STScI

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що NASA Perseverance зобразив один із найскладніших польотів марсіанського вертольота Ingenuity. На кадрах можна побачити, як камера ровера фіксує зліт літального апарату. Після цього дрон виконує маневр, щоб вирівняти обладнання для розвідки та починає рух у горизонтальному напрямку. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі. 

Також сайт "Коментарі" писав про те, що астронавт ESA зняв відео з борту Міжнародної космічної станції. У цей момент він перебував над європейським континентом. Як повідомив космонавт, за час свого перебування на МКС він встиг зробити кілька сотень тисяч знімків і ділитиметься ними в майбутньому. Зазначається, що в один із моментів відео можна побачити нічну Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини