Головна Новини HI-tech космос Мільйони вогнів нічної Європи: астронавт ESA зняв чарівне відео з борту МКС (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Мільйони вогнів нічної Європи: астронавт ESA зняв чарівне відео з борту МКС (ВІДЕО)

На 30 секунді відео з борту МКС можна спостерігати Україну

19 листопада 2021, 16:02
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астронавт показав, як виглядає Європа із борту Міжнародної космічної станції. Барвистий таймлапс було опубліковано на офіційній сторінці космонавта Томаса Песке у соціальній мережі Twitter.

Мільйони вогнів нічної Європи: астронавт ESA зняв чарівне відео з борту МКС (ВІДЕО)

Нічна Європа. Фото: скріншот із відео

Томас Песке (астронавт Європейського космічного агентства (ESA)) зняв на відео нічну Європу. Зазначимо, що Песке повернувся на Землю 9 листопада, пробувши на борту МКС майже 200 днів.

Як повідомив астронавт, за цей час він встиг зробити понад 245 тисяч фотографій із космосу. Також він пообіцяв іноді ділитися деякими з них.

Для довідки: приблизно на 30 секунді відео можна спостерігати яскраві вогні нічної України с борту МКС.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що NASA Perseverance зняв складний політ марсіанського вертольота Ingenuity. Камера ровера зняла, як гвинтокрила машина злетіла на висоту восьми метрів, а потім виконала маневр, щоб вирівняти свою кольорову камеру. В американському відомстві зазначили, що зараз дрон вже готується до нового польоту над поверхнею червоної планети. Докладніше про це читайте в нашій статті. 

Також сайт "Коментарі" повідомляв про те, що відомий телескоп NASA Hubble зміг сфотографувати останній етап життя зірки, яка схожа на наше світило. Якоїсь миті небесне тіло викинуло свої зовнішні верстви у космічний простір. Внаслідок цього навколо зірки утворилася планетарна туманність. Як розповіли вчені, згодом об'єкт охолоне та перетвориться на білого карлика. Туманність, що її оточує, просто розвіється і зникне. Докладно про це читайте у нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини