Головна Новини HI-tech космос NASA Perseverance вперше зняв захід сонця на Марсі: як він виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA Perseverance вперше зняв захід сонця на Марсі: як він виглядає (ФОТО)

Марсіанські заходи сонця виділяються своїм характерним синім кольором.

23 листопада 2021, 16:21
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американське відомство NASA показало чарівне фото з червоної планети. Зображення було опубліковано на офіційній сторінці Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору у соціальній мережі Instagram.

NASA Perseverance вперше зняв захід сонця на Марсі: як він виглядає (ФОТО)

NASA. Фото з відкритих джерел

Вчені розповіли про те, що шестиколісний ровер NASA Perseverance зробив своє перше фото заходу сонця на Марсі. Знімок було зроблено дев'ятого листопада цього року камерою марсоходу Mastcam-Z у 257 марсіанський день місії.

Марсіанські заходи сонця виділяються своїм характерним синім кольором. Пил в атмосфері планети дозволяє синьому світлу проникати в атмосферу ефективніше, ніж кольори з довшими хвилями. Однак цей захід виглядає інакше: мала кількість пилу в атмосфері дає більш приглушений колір, ніж зазвичай.

Колір на фотографії був відкалібрований та збалансований, щоб видалити артефакти камери.

NASA Perseverance вперше зняв захід сонця на Марсі: як він виглядає (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA/JPL-Caltech/ASU/MSSS

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що відома обсерваторія зробила знімок "полум'я" у космосі. Так називають дивовижну туманність, яка є великою областю, де народжуються нові зірки. Скупчення таких космічних об'єктів відбито у самому серці небесного тіла. Велика зірка поруч із туманністю іонізує її водневий газ. А коли він починає остигати, то утворюється свічення.

Також сайт "Коментарі" повідомляв про те, що вчені отримали фотографію одразу кількох туманностей. Через свій зовнішній вигляд їх назвали Космічним Рифом. Один із цих об'єктів утворився після смерті зірки-мамонта. Вона була в сотні тисяч разів яскравіша, ніж наше світило. У другому небесному тілі є ціла група масивних зірок. Кожна з них яскравіша за Сонце.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини